Mελιτζάνες γεμιστές

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 11 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα πολύ εμφανίσιμο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για μπουφέ . Μπορείς να γίνει ακόμα και με περισσεύματα κρέατος κοκκινιστού .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • ½ κιλό κρέας κοκκινιστό , κλασσική συνταγή
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες ή περισσότερες ανάλογα τα άτομα κομμένες στη μέση
  • Λάδι
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Φέτα ή παρμεζάνα σε κομμάτια ή τριμμένη
Οδηγίες



  1. Βάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες , αφού τις χαράξουμε εσωτερικά , σε ταψί , λαδώνουμε , αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν .
  2. Σε πυρέξ βάζουμε λίγη σάλτσα από το κοκκινιστό μας και τοποθετούμε επάνω τις μελιτζάνες .
  3. Γεμίζουμε την επιφάνεια της κάθε μισής μελιτζάνας με ψιλοκομμένο κρέας που έχουμε ανακατέψει στη σάλτσα μας .
  4. Ραντίζουμε με φέτα ή παρμεζάνα τις μελιτζάνες μας και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 200ο για λίγη ώρα να λιώσει ή να ροδίσει το τυρί .
Λίγα μυστικά ακόμα