Χταπόδι με τριβελάκι

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια παραδοσιακή συνταγή για το μαγείρεμα του χταποδιού

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1& 1/2 κιλό χταπόδι.
  • 2 δαφνόφυλλα.
  • 350 γραμμάρια ζυμαρικό.
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
  • Χυμό ενός λεμονιού.
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι.
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί.
  • Πιπέρι.
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Τυρί τριμμένο.
Οδηγίες
  1. Βγάζουμε το  μάτι από το χταπόδι το κόβουμε τα πλοκάμια από την κοιλιά, τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό με τα 2 δαφνόφυλλα και την σόδα για να μαλακώσει το χταπόδι. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Χαμηλώνουμε την φωτιά.
  2. Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε και σουρώνουμε το χταπόδι και κρατάμε το ζουμί. Επίσης καθαρίζουμε την μεμβράνη και  κόβουμε κομμάτια τα πλοκάμια και την κοιλιά.
  3. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν.
  4. Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρασί, την ντομάτα  το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό. Προσθέτουμε το πιπέρι και το ζουμί του χταποδιού.
  5. Μόλις βράσει προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά συνεχώς Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο, για να μην κολλήσει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοια συνταγή: Χταπόδι με πένες