Faxitas με σολομό

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Κυριακή, 13 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια συνταγή για να φτιάξουμε φαχίτας,  αλλά εδώ με ψάρι μαριναρισμένο και πολύ νόστιμο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό σολομό φιλέτο χωρίς δέρμα
  • Μερικές τορτίγιες

Μαρινάτα

  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι

Λαχανικά

  • ¼  κούπας λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 2 κ. γλ. Τριμ. Φρέσκο τζίντζερ
  • Χυμό λεμονιού
  • Σάλτσα  χορζράντις (προαιρ.)
Οδηγίες

  1. Aνακατεύω τα υλικά για τη μαρινάτα.
  2. Κόβω το σολομό σε μικρότερα κομμάτια. Τα αλείφω με τη μαρινάτα και ψήνω σε δυνατή φωτιά πάνω σε τηγάνι – ψηστιέρα για λίγο περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Σε τηγάνι  σοτάρουμε για λίγο  το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το τζίντζερ, έως ότου μαλακώσουν. Σβήνω  με το χυμό λεμονιού.
  4. Ζεσταίνω τις πίτες μου στο φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένες ή τις ψήνω ελαφρά για λίγο σε τεφάλ τηγάνι χωρίς λάδι.
  5. Παίρνω την κάθε φέτα και βάζω λίγο από τα ψημένα λαχανικά μου, το σολομό σε κομματάκια, λίγο χορσράντις αν θέλουμε. Μπορώ να προσθέσω και άλλα υλικά της αρεσκείας μου, όπως ψιλ/νο μαρουλάκι ή φρέσκια ντομάτα ή κάτι άλλο, ακόμα και μια σάλτσα κατάλληλη για ψάρι μπορούμε να βάλουμε.
  6. Διπλώνω τις πίτες μου στα 2 ή στα 4.


Λίγα μυστικά ακόμα