Γαύρος μαρινάτος

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα ωραίο μεζεδάκι για ουζάκι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό γαύρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια 
  • 2-3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες .
  • Λαδι, ξύδι ,αλάτι χοντρό,
  • μαιντανό ψιλοκομμένο ,
  • 1 καυτερή πιπερίτσα.
Οδηγίες
  1. Καθαριζουμε τον γαύρο και τον πλένουμε.Αφαιρούμε το κόκκαλο προσεχτικά.
  2. Βαζουμε τον γαύρο σ'ενα πυρέξ με λίγο χοντρό αλάτι για 3 ώρες.
  3. Τον ξεπλ'ενουμε και τον βαζουμε στο πυρέξ σε στρώσεις.
  4. Ενδιάμεσα βάζουμε ξύδι πιπεριες σκόρδο,μαιντανο.
  5. Καλύπτω με λάδι και τον σκεπάζω καλά.Μετά 2 μέρες είναι έτοιμος να καταναλωθεί.