Σαρδέλες παντρεμένες

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα μεζεδάκι όλο νοστιμιά για το ουζάκι μας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό σαρδέλες μεγαλούτσικες.
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγη ρίγανη
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • χυμό 1η 2 λεμονιών
  • 5 κουταλιές λάδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη ( προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και το κεφάλι Ανοίγουμε στη μέση και προσεχτικά αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο με μαχαιράκι χωρίς να τις χωρίσω στα δύο. Τις κλείνουμε αντικριστά την μια επάνω στην άλλη
  2. Ανακατεύουμε σένα μπολ τον ψιλοκομμένο μαϊντανό το σκόρδο,την πιπεριά Γεμίζουμε τις σαρδέλες βάζοντας ανάμεσα τους το μείγμα
  3. Τις αλείφουμε με λίγο λάδι ,τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα η στο αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές Δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί θα στεγνώσουν
  4. Χτυπάμε το χυμό λεμονιών με την μουστάρδα και το λάδι και περιχύνουμε τις ψημένες σαρδέλες