Πικάντικο σπαγγέτι με σάλτσα τόνου

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια απίθανη, όσο και πικάντικη μακαρονάδα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο σπαγγέτι μακαρόνια
  • 1 κουτί τόνο στο νερό  ή λάδι στραγγισμένο
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1 κουτί κονκασέ ντοματάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλ/μένο
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 2 πιπερίτσες ξερές μικρές καυτερές σε κομμάτια
  • 6 αντσούγιες σε κομματάκια
  • Μισό φλ/νι ελιές ψιλ/μένες
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και στο χρόνο που γράφει στο πακέτο.
  2. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά  και το σκόρδο για λίγο.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, το μισό μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο, τις αντσούγιες και τις ελιές, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 10 λεπτά ακόμα.
  5. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνια ή την ανακατεύουμε στα σπαγγέτι και σερβίρουμε. Στο τέλος βάζουμε και τον υπόλοιπο μαϊντανό ψιλ/νο.




Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να την κάνουμε όσο καυτερή θέλουμε προσθέτοντας και άλλες πιπερίτσες καυτερές.