Μιλφέιγ εξπρές με χαλβά

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012
Περιγραφή

Ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο μιλφέιγ!

Συστατικά
  • 1/2 κιλό σφολιάτα.
  • 250 γραμμάρια χαλβά με φυστίκι.
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 2 κουταλάκια λικέρ.Βούτυρο ,
  • ζάχαρη άχνη.
Οδηγίες
  1. Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου, την κόβουμε οριζόντια σε τρείς λωρίδες.
  2. Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τις τσιμπάμε με το πηρούνι σε αρκετά μέρη, και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς10 -12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Λιώνουμε τον χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ με 3 κουταλιές άχνη. Ανακατεύουμε τον χαλβά με την σαντιγύ και το λικέρ.
  4. Βάζουμε σε πιατέλα το ένα κομμάτι σφολιάτα ,αλείφουμε με την μισή κρέμα. Βάζουμε το άλλο κομάτι σφολιάτας και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  5. Τρίβουμε το τρίτο κομμάτι σφολιάτας από πάνω και πασπαλίζουμε το γλυκό,επίσης με άχνη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μιλφέιγ με κρέμα χαλβά

Αλλα μιλφέιγ εδώ