Χοιρινό με μαγιονέζα και πατάτες ακορντεόν με μπέικον

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013
Περιγραφή

Χοιρινό ψημένο στη σάλτσα μαγιονέζας πολύ νόστιμο! Το συνοδεύουμε με πατάτες ακορντεόν με μπέικον.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 1/2 κ. μπούτι χοιρινό,
  •     6 σκελίδες σκόρδο,
  •     4-5 δαφνόφυλλα,
  •     1 κ.γλ. πάπρικα,
  •     αλατοπίπερο,
  •     1 κ.σ. κόλιανδρο,
  •     1 φλ. μαγιονέζα,
  •     3 κ.σ. λάδι,
  •     λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.

  Για τις πατάτες:

  •     8-10 μέτριες πατάτες,
  •     λίγο λάδι,
  •     αλατοπίπερο,
  •     5-6 φέτες μπέικον.
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας σε μπολ την μαγιονέζα, σκόρδο ψιλοκομμένο, κόλιανδρο και την πάπρικα.
  2. Βάζουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο, το αλατοπιπερώνουμε, απλώνουμε το 1/4 της σάλτσας πάνω στο κρέας.  Το ίδιο κάνουμε και από την άλλη πλευρά του κρέατος, αλατοπίπερο, σάλτσα, δαφνόφυλλα. Κρατάμε λίγη σάλτσα για το τέλος.
  3. Τυλίγουμε το κρέας καλά στο αλουμινόχαρτο, βάζουμε σε πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 1 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα το πόσο μεγάλο είναι το κομμάτι κρέατος.
  4. Το τελευταίο τέταρτο ψησίματος ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει το φαγητό.
  5. Για τις πατάτες:    Τις καθαρίζουμε,τις χαράζουμε σε φέτες χωρίς να χωριστούν, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τις ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  6. Βάζουμε από 1/2 φέτα μπέικον σε κάθε χαραγματιά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά να ροδίσουν.    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί στο τέλος.
  7. Σερβίρουμε το χοιρινό μας με την υπόλοιπη σάλτσα του και τις πατάτες.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χοιρινό αφού το ετοιμάσετε και το τυλίξετε μπορείτε να το αφήσετε 1-2 ώρες στο ψυγείο να αρωματιστεί. Για το τρόπο που κόβονται οι πατάτες δείτε εδώ