Πατάτες Ακορντεόν
-
1200 γρ. πατάτες μέτριες
-
Mαργαρίνη για το άλειμμα
-
αλάτι
-
80 γρ. βούτυρο
-
2 κ,σ. τυρί παρμεζάνα
-
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και με χαρτί κουζίνας τις σκουπίζουμε καλά να μην έχουν νερά
-
Τις κόβουμε σε 1/2 πόντο πάχος, αλλά όχι μέχρι κάτω, έτσι που να κρατούνται
-
Καλύτερα είναι να τις βάλουμε σε ένα κουτάλι και να τις κόψουμε, έτσι δεν κόβονται μέχρι κάτω
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
-
Παίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε
-
Βάζουμε τις πατάτες κολλητά δίπλα την μια από την άλλη
-
Το μέρος που είναι άκοπο, να πατάει στον πάτο από το πυρέξ
-
Αλατίζουμε και βάζουμε με ένα κουταλάκι βούτυρο επάνω στις πατάτες
-
Ψήνουμε πρώτα για 20 λεπτά, μετά τις ξαναβουτυρώνουμε με το ίδιο βούτυρο που έχει μέσα τι πυρέξ
-
Τις βάζουμε πάλι στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά
-
5 λεπτά πριν τις βγάλουμε τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως
Ότι πρέπει για τραπεζώματα και όχι μόνο.