Γερμανικά Κρέπελ με μυζήθρα

recipe image
Προστέθηκε από georgia2783, Πέμπτη, 06 Μάρτιος 2014
Περιγραφή

Αγαπημένα κρέπελ, αλλά αυτή τη φορά χωρίς μαγιά, αλλά με μπέικιν γρήγορα και εύκολα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 Αυγα
  • 150 Ζαχαρη
  • 8 κ,σ. Γαλα
  • 200 γρ. μυζήθρα (αντί για μυζήθρα μπορουμε να βαλουμε και γιαούρτι, με 10% λιπαρα)
  • 6 κ, σ. Λαδι
  • 1 πκ Μπεικιν
  • 400 γρ. Αλευρι
Οδηγίες
  1. Σε ενα μπολ βαζουμε τα αυγα, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η ζαχαρη.
  2. Προσθετουμε το γαλα, το λάδι, την μυζήθρα ή το γιαούρτι και το αλευρι με το Μπεικιν.
  3. Η ζύμη κολλάει λίγο στο χέρι, αν χρειαστεί, βαλτε λιγο αλεύρι ακόμα.
  4. Πλένουμε τα χέρια μας και βάζουμε λίγο λάδι, στα χερια μας και το πλαθουμε καλα στον μπαγκο της κουζίνας μας.
  5. Δεν χρειάζεται να φουσκώσει, πλαθουμε μικρα μπαλακια και τα βαζουμε σε καφτο λάδι, και με μια ξύλινη κουτάλα τα ανά κατέβουμε, για να μην κολλήσουν στον πατο, τα αφηνουμε μερικά λεπτά, (αλλά να προσέξετε, γιατι αρπάζουν αμέσως, και θα σας γινουν μαυρα)
  6. Τα βγαζουμε, , τα βάζουμε, σε μια πιατέλα, στην οποία έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας να τραβήξει το περιττό λαδι.
  7. Σε μια αλλη λεκάνη εχουμε βαλη ζαχαρη και βανιλια (αν θέλετε βαλτεκαι λίγο κανέλα) τα περνάμε από την ζαχαρη και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Κρέπελ