Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2338-loukoumades11.jpg
Λουκουμάδες της Georgia



Κρέπελ

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κρέπελ είναι η γερμανική εκδοχή στους λουκουμάδες!

Συστατικά

Για την ζύμη

  • 30 γρ μαγιά μαγιά φρέσκια
  • 150 γρ γάλα
  • 300 γρ αλεύρι
  • 40 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  •  40 γρ ζάχαρη.
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πασπάλισμα

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 βανίλια
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρο γάλα μεχρι να διαλυθει και την αφηνουμε να φουσκωσει περίπου 15 λεπτά.
  2. Βαζουμε σε μια λεκανη  όλα τα υλικά μας για τη ζυμη και  πλαθουμε μια μαλακια ζυμη,να μην κολάει  στα χερια, αλλα οχι πολύ αλευρι. Μπορεί να πάρει περισσότερο από το αλεύρι που γράφω.
  3. Το σκεπαζουμε  και το βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκώσει. Όσες εχουν την λεκάνη της  Ταπερ, που είναι για της ζυμες, το αφήνουμε εκεί για 30 λεπτα.
  4. Οταν φουσκώσει, κόβουμε κομμάτια τη ζύμη και  ανοίγουμε σε φύλλο μισο ποντο. Κόβουμε με την βοήθεια ενός μικρού ποτηριού που βαζουμε την ρακή. Τα αφήνουμε πάλι  να φουσκώσουν.
  5. Πριν τα τηγανίσουμε πιέζουμε τα κρέπελ με το δάχτυλο χωρίς όμως να τα τρυπήσουμε.
  6. Τα τηγανίζουμε σε καυτο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα.
  7. Μπορούμε να τους γεμίσουμε και με μαρμελάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία η εκδοχή αυτή για λουκουμάδες,
εύκολος τρόπος!!Μπράβο Γεωργία!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011
Λαχταριστά είναι!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολύ ωραίος τρόπος για λουκουμάδες αχ και με μερέντα θα ειναι ωραιοι ή και με μέλλι ...κι αυτο στ αγαπημένα μου.
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μια Εικόνα, Χίλιες Λέξεις!! Η φωτογραφία τα λέει όλα νομίζω, Υπέροχα!!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011
Μπράβο Γεωργία!!πολυ ωραια συνταγη και ευκολη!!
Σχόλιο από οι συνταγες της Δεσποινας , Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
5 σκουφάκια ειδικά αν τρωγονται κρυοι για το παιδικο παρτυ!!!!!
Σχόλιο από georgia2783 , Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2012
Δεσποινα!!!!!!!για να σου ειμαι ειλικρινης,αν τους θελης για παρτυ,να τους κανης,την ηδια μερα,η,ακομα,και ετσει για καφε,παντα φρεσκα γιατη την αλλη μερα αποτραβανε την ζαχαρη,και δεν ειναι και τωσο φρεσκα!τρωγονται βαιβαια,αλλα για καπιον σαν εμενα,που τα θελη ολα φρεσκα,θα σου προτιμουσα,να τα κανης παντα την ημερα που θα τα φατε κιολας !!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή