Καλαμαράκια ψητά γεμιστά με φέτα, πιπεριές και αρωματικά
Νόστιμη , εύκολη, υγιεινή και γρήγορη για τα καλαμαράκια μας! Η μαρινάδα τα κάνει ευωδιαστά και μαλακά.
- 1 κιλό καλαμαράκια μέτρια
- 300 γραμ φέτα σκληρή, χοντροτριμμένη με το πιρούνι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/μένη με το μαχαίρι
- Μισή πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
- 2 κ.σ. φρέσκια ματζουράνα ή φρέσκια ρίγανη ή φρ. Θυμάρι
- Μαρινάδα
- Μισό φλ του τσαγιου λάδι
- 1-2 σκ. Σκόρδο από την πρέσα
- Λίγη ματζουράνα ή ρίγανη ή θυμάρι
- Πιπέρι
- Λιαστή ντομάτα ψιλ/μενη (προαιρ.)
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια μας. Αφαιρούμε τα πλοκάμια τους. Αφήνουμε το σώμα χωρίς να το χωρίσουμε και τα στραγγίζουμε καλά, σκουπίζοντάς τα με χαρτί κουζίνας.
- Τα βάζουμε σε γυάλινο μπολ και ρίχνουμε πάνω τους τη μαρινάδα, αφού χτυπήσουμε όλα τα υλικά της και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220ο και ετοιμάζουμε τη γέμιση μας. Ανακατεύω σε μπολ, τη φέτα , τις πιπεριές, το ψιλ/μένο πλοκάμι, πιπέρι και λίγο από το λάδι της μαρινάδας μας, την λιαστή, αν θέλω, τρίβω και μια καυτερή πιπερίτσα (προαιρ.)
- Γεμίζω με ένα μικρό κουτάλι τα καλαμαράκια μέχρι μέσα και τα κλείνω με μια οδοντογλυφίδα.
- Τα βάζω σε λαδωμένο ταψάκι και γυρίζω τη θερμοκρασία του φούρνου τώρα μόνο στο γκριλ και τα ψήνω 6-7 λεπτά περίπου, από την κάθε πλευρά. Εξαρτάται από το μέγεθος.
- Τα σερβίρουμε ζεστά και με λεμόνι, αν θέλουμε. Το ζουμάκι του είναι νοστιμότατο!!!
Μπορούν κατά τον ίδιο τρόπο να ψηθούν και στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα.