Ροδάκινα κομπόστα της Στέλλας
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 01 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή
Μια πολύ νόστιμη κομπόστα που την έμαθα από την Στέλλα.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
5 βάζα των 750 γρ.
- 5-6 κιλά ροδάκινα συμπύρηνα,ξεφλουδισμένα χωρίς το κουκούτσι και κομμένα σε 8 κομμάτια.
- Ζάχαρη περίπου 600 γραμμάρια.
- Χυμό 2 λεμονιών.
- 5 Βάζα των 750 γραμμαρίων.
Οδηγίες
- Βάζουμε τα καθαρισμένα ροδάκινα σε λεκάνη με νερό και τον χυμό των λεμονιών χωρίς να αφαιρέσουμε τον κόκκινο πυρήνα τους γιατί αυτός θα δώσει όμορφο χρώμα στην κομπόστα μας.
- Βάζουμε σε πλυμένα βάζα από 2 δάχτυλα νερό βρύσης. Βάζουμε ροδάκινα και τα πατάμε καλά να γεμίσει το βάζο ,στην συνέχεια το απογεμίζουμε έως λίγο κάτω από το λαιμό με νερό και προσθέτουμε 115 γραμμάρια ζάχαρη ,σε κάθε βάζο. Κλείνουμε καλά τα βάζα. Κουνάμε να πάει παντού η ζάχαρη .
- Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα ένα βετέξ τοποθετούμε τα βάζα και ανάμεσά τους μια πετσέτα κουζίνας για να μην χτυπιούνται μεταξύ τους. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό ως λίγο πιο κάτω από το καπάκι των βάζων.
- Βάζουμε στην φωτιά και αρχίζουμε τον χρόνο από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Σε 20 λεπτά οι κομπόστες μας είναι έτοιμες.
- Βγάζουμε τα βάζα με πετσέτα, από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε ανάποδα σε καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σχόλια
Θέλω να συμπηλρώσω ότι το βράσιμο αυτό είναι για να μείνουν τα φρούτα τραγανά.Αν τα θέλουμε μαλακά βράζουμε λίγο παραπάνω.
θα ήθελα να ρωτησω αν μπορούμε και με άλλα ροδάκινα οχι συμπύρηνα (δεν τα βρισκω)
Όλα τα ροδάκινα γίνονται αρκεί να είναι λίγο τραγανά,να στέκονται.