Cheesecake με ροδάκινα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 16 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Είναι ίσως η πιο ελαφριά και δροσερή μορφή cheesecake, χωρίς αυγά, χωρίς πολλά λιπαρά. Γίνεται εύκολα, γρήγορα και δε θέλει ψήσιμο!

Συστατικά

 

  • 20 μπισκότα digestive
  • 1 φλ/νι βούτυρο φυτικό λιωμένο
  • μισό κ. γλ. κανέλα ή ξύσμα λεμονιού
  • 1 πακέτο κριμ τσιζ (200 γρ)
  • 200 ml φυτική φρέσκια κρέμα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 φύλλα ζελατίνη
  • 5 ροδάκινα κομμένα στη μέση
  • 1 φλ/νι νερό
  • 2 /3 φλ/νιου ζάχαρη
  • 3 κ.σ.χυμό λεμονιού

 

Οδηγίες

βάση

 

  1. Χτυπώ στο μούλτι μπισκότα και κανέλα να γίνουν σκόνη. Τα βάζω σε μπολ και ανακατεύω το βούτυρο.
  2. Το μείγμα αυτό το βάζω σε φόρμα με κούμπωμα και το στρώνω πατώντας το ελαφρά. Το αφήνω για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.

 

Κρέμα

 

  1. Μουλιάζω τις ζελατίνες πρώτα 10΄σε κρύο νερό και μετά τις διαλύω σε 2 κ.σ. ζεστό νερό.
  2. Χτυπώ με το μίξερ τυρί, γιαούρτι, ξύσμα, ζάχαρη 4-5 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο ακόμα και στο τέλος χτυπώ και τη ζελατίνη.

 

Ροδάκινα

 

  1. Βάζω σε τηγάνι πρώτα το νερό με τη ζάχαρη 2-3 λεπτά να γίνει σιρόπι και προσθέτω και τα ροδάκινα και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Αφήνω να κρυώσουν.
  2. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και βάζω πάνω στα μπισκότα την κρέμα
  3. Ξαναβάζω στο ψυγείο αρκετές ώρες για να πήξει το μείγμα, καλύτερα από το βράδυ.
  4. Όταν έχει πήξει καλά, τοποθετούμε στην επιφάνεια τα ροδάκινα.
  5. Το σιρόπι που έχει περισσέψει το περιχύνουμε κατά το σερβίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο.
  6. Καλή επιτυχία!!!

 

Λίγα μυστικά ακόμα