Αλμυρά κριτσίνια με πάστα ελιάς

recipe image
Προστέθηκε από Αλεξάνδρα, Τρίτη, 21 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αυτά τα κριτσίνια θα τα λατρέψετε

Είναι τόσο νόστιμα και τόσο εύκολα και κυρίως έτοιμα σε χρόνο dt.

Συστατικά
  • 1-2 φύλλα σφολιάτα
Οδηγίες
  1. Ανοίξτε το κάθε φύλλο σφολιάτας απλώστε στο μισό την πάστα ελιάς.
  2. Σκεπάστε με το κομμάτι που έχετε αφήσει χωρίς πάστα.
  3. Κόψτε κάθετες λωρίδες και στρίψτε τις 1-2 φορές.
  4. Αραδειάστε τα κριτσίνια σε ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ,ανάλογα το φούρνο,μέχρι να ροδίσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτά τα κριτσίνια είναι τέλεια συνοδεία παγωμένης μπύρας.

Για σπιτική πάστα ελιάς ,προτείνω την παρακάτω πανεύκολη συνταγή

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
  2. Η πάστα μας είναι έτοιμη.

Η Bianka, έφτιαξε τη συνταγή με παραλλαγή, με πελτέ ντομάτας και τυρί ένταμ τριμμένο.