Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πάστα ελιάς

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Οι μικρές αυτές πινελιές γεύσης, δίνουν στο τραπέζι μας μια παχνιδιάρικη ευχάριστη διάθεση και κέφι. Μια συνταγή για ένα ελληνικότατο πατέ  που θα μας προετοιμάσει για τις απολαύσεις που θα ακολουθήσουν.
Συστατικά
  • 1 κούπα ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια, εδώ έχω χρησιμοποιήσει θρούμπες
  • ¼ κούπας αμύγδαλα αλεσμένα
  • ¼ κούπας κάπαρη
  • ¼ κούπας λάδι
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
Οδηγίες

  1. Στο μπλέντερ λιώνουμε τις ελιές με τα αμύγδαλα, προσθέτουμε και την κάπαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  2. Ρίχνουμε το λάδι και το ξίδι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το πιπέρι, και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
  4. Το μείγμα μας πρέπει να είναι πηκτό.
  5. Το διατηρούμε στο ψυγείο αρκετές μέρες σκεπασμένο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να το γευτούμε με κριτσίνια, με μπαστουνάκια λαχανικών, πάνω σε φετούλες  μικρές ψωμιού με ψιλοκομμένη ντοματούλα και φέτα ή ξινομυζήθρα τριμμένη, ακόμα και σαν άλειμμα σε σάντουιτς με διάφορα άλλα υλικά της αρεσκείας μας μέσα.

Σχόλια
Σχόλιο από soulli , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι δυνατόν με πεθερα απο Άμφισσα να μην φτιάξω αυτη την πάστα ελιάς??Πολύ ωραία συνταγή Ηλιάννα!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
την παστα ελιας μπορουμε να την στρωσουμε επανω σε ζυμη πιτσας!ειναι πολυ νοστιμη και ταιριαζη
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμο συνοδευτικό σε μεζεδάκια!! Ποιος να αντισταθεί;
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ καλη συνταγη,και αμυγδαλα και καπαρη εκτος των αλλων...μπραβο,μου αρεσει!
Μεταφορά στην κορυφή