Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2162-patatesgiaxni1.jpg
Πατάτες γιαχνί



Πάστα ελιάς

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Οι μικρές αυτές πινελιές γεύσης, δίνουν στο τραπέζι μας μια παχνιδιάρικη ευχάριστη διάθεση και κέφι. Μια συνταγή για ένα ελληνικότατο πατέ  που θα μας προετοιμάσει για τις απολαύσεις που θα ακολουθήσουν.
Συστατικά
  • 1 κούπα ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια, εδώ έχω χρησιμοποιήσει θρούμπες
  • ¼ κούπας αμύγδαλα αλεσμένα
  • ¼ κούπας κάπαρη
  • ¼ κούπας λάδι
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
Οδηγίες

  1. Στο μπλέντερ λιώνουμε τις ελιές με τα αμύγδαλα, προσθέτουμε και την κάπαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  2. Ρίχνουμε το λάδι και το ξίδι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το πιπέρι, και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
  4. Το μείγμα μας πρέπει να είναι πηκτό.
  5. Το διατηρούμε στο ψυγείο αρκετές μέρες σκεπασμένο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να το γευτούμε με κριτσίνια, με μπαστουνάκια λαχανικών, πάνω σε φετούλες  μικρές ψωμιού με ψιλοκομμένη ντοματούλα και φέτα ή ξινομυζήθρα τριμμένη, ακόμα και σαν άλειμμα σε σάντουιτς με διάφορα άλλα υλικά της αρεσκείας μας μέσα.

Σχόλια
Σχόλιο από soulli , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι δυνατόν με πεθερα απο Άμφισσα να μην φτιάξω αυτη την πάστα ελιάς??Πολύ ωραία συνταγή Ηλιάννα!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
την παστα ελιας μπορουμε να την στρωσουμε επανω σε ζυμη πιτσας!ειναι πολυ νοστιμη και ταιριαζη
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμο συνοδευτικό σε μεζεδάκια!! Ποιος να αντισταθεί;
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ καλη συνταγη,και αμυγδαλα και καπαρη εκτος των αλλων...μπραβο,μου αρεσει!
Μεταφορά στην κορυφή