Πάστα ελιάς
- 1 κούπα ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια, εδώ έχω χρησιμοποιήσει θρούμπες
- ¼ κούπας αμύγδαλα αλεσμένα
- ¼ κούπας κάπαρη
- ¼ κούπας λάδι
- 2 κ.σ. ξίδι
- Πιπέρι
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- Στο μπλέντερ λιώνουμε τις ελιές με τα αμύγδαλα, προσθέτουμε και την κάπαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το λάδι και το ξίδι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το πιπέρι, και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
- Το μείγμα μας πρέπει να είναι πηκτό.
- Το διατηρούμε στο ψυγείο αρκετές μέρες σκεπασμένο.
Μπορούμε να το γευτούμε με κριτσίνια, με μπαστουνάκια λαχανικών, πάνω σε φετούλες μικρές ψωμιού με ψιλοκομμένη ντοματούλα και φέτα ή ξινομυζήθρα τριμμένη, ακόμα και σαν άλειμμα σε σάντουιτς με διάφορα άλλα υλικά της αρεσκείας μας μέσα.