Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπακλαβάς αλλιώτικος

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2009
none
Περιγραφή Είναι λίγο διαφορετικός από αυτόν που ξέρουμε, γιατί εκτός από ξηρούς καρπούς, έχει και αποξηραμένα φρούτα και γίνεται ανάλαφρος και ελαφρά υπόξινος.
Συστατικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας (10 φύλλα) ή και παραπάνω είναι καλύτερα.
  • 1/2 πακέτο βούτυρο(των 250 γρ.) λιωμένο
  • 300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα.
  • 1 αυγό
  • 1 φλ/νι αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες, σύκα)ή ότι έχουμε από αυτά ψιλ/μένα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροκομμένα 1 κ. σ. κανέλα
  • λίγο σουσάμι
  • 4 κ. σ. .μέλι,
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι

  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού και ξύσμα από μισό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Σε μπολ φτιάχνω τη γέμιση, ανακατεύοντας καλά το λιωμένο βούτυρο ( κρατώ και λίγο για το άλειμμα των φύλλων), το αυγό, το μέλι, την κανέλλα και τη βανίλια.
  2. Μετά προσθέτω τα ξηροκάρπια και τα φρούτα. Αν δεν έχουμε ακριβώς τις αναλογίες ξηροκάρπια- φρούτα, δεν πειράζει. Εγώ εδώ έβαλα λιγότερα ξηροκάρπια γιατί δεν είχα, και πολύ περισσότερα φρούτα και ότι είχα τέλος πάντων και έγινε εξίσου καλό.
  3. Κατόπιν κόβω το φύλλο στο μέγεθος της φόρμας και το σκεπάζω, όσο δε χρησιμοποιώ, με πετσέτα για να μην ξεραθεί.
  4. Μετά βουτυρώνω τη φόρμα Νο 29 ( εσείς αν θέλετε, χρησιμοποιήστε μικρότερη, θα γίνει πιο χοντρός ο μπακλαβάς) και στρώνω τα βουτυρωμένα φύλλα ανά 2 και ανάμεσα βάζω 3-4 κουταλιές γέμιση. Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
  5. Αν θέλετε να τον κάνετε πιο χοντρό, βάλτε περισσότερα φύλλα και γέμιση. Το τελευταίο φύλλο το βουτυρώνω και χαράζω σε 2 σημεία ελαφρά, τέλος βάζω σουσάμι.
  6. Ψήνω στους 180 ο πάνω - κάτω για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  7. Εν τω μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και το έχουμε να περιμένει.
  8. Όταν ο μπακλαβάς βγει από το φούρνο, ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει.
  9. Όταν κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα.
Σχόλια
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009
Θα τον δοκιμάσω οπωσδήποτε αυτόν το μπακλαβα.Θα πρέπει να ειναι θεικός.....
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009
Είναι ελαφρύτερος και δεν σε λιγώνει τόσο όπως ο κλασσικός. Βάλε μικρότερη φόρμα 26αρα.:)
Μεταφορά στην κορυφή