Η τούρτα της απόλαυσης
Για την ζύμη:
- 4 Κρόκους
- 100 γρ Ζάχαρη
- 125 γρ Αλεύρι
- 100 γρ μαλακό Βούτυρο
- 1 πακέτο Μπέικιν πάουντερ
- 1 Βανίλια
Για την μαρέγκα:
- 4 ασπράδια
- 200 γρ Ζάχαρη
- Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση
- 100 Γρ. αμύγδαλα φιλε
- 500 ml Σαντιγύ
- 5 -7 κ,σ. αχνη
- 150 γρ γιαουρτι
- 1 βανίλια
- 700 γρ φραουλες Φρεσκιες
- λίγο χυμο από λεμονι
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
- Για τη ζύμη: Ανακατέψτε το βούτυρο, ζάχαρη , και ζάχαρη βανίλια ,σταδιακά προσθέστε τους κρόκους των αυγών και Χτυπαμε να αφρατεψει. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το ριχνουμε στο μειγμα και ανακατευουμε ελαφρα .
- Το μοιραζουμε στα δυο και βαζουμε το μισό, σε μια 26ξαρα φορμα. Η ζύμη είναι πολύ κολλώδης και λίγο δύσκολο να απλωθει, αυτό δέν μάς πειράζει, αλευρωνεται λίγο τα δακτυλα σας και πιεζετε, την ζυμη προς τα εξω να παει παντου.
- Τωρα χτυπατε την μαρεγκα να σφιξει καλα (και την μοιράζουμε και αυτη όπως και τη ζυμη στα δυο ,και την βαζουμε πανω στην ζυμι). Πασπαλίζουμε τα αμυγδαλα ,και το βαζουμε στον φουρνο για 30 λεπτα, στο μεσαίο ραφι. Αυτο το κανουμε για 2 φορες. Μετά το ψήσιμο, αφήστε να κρυώσει.
- Τωρα κανουμε την κρεμα μας: Χτυπάμε τή κρέμα γάλακτος με τήν άχνη καί τή βανίλια, το γιαουρτι και μέχρι να σφίξουν σέ σαντιγί. (αφηστε λιγο στην ακρη, χωρις φραουλα για τα πλαγια, για να την πασπαλισετε γυρω γυρω.)
- Εχουμε ξεπλύνει τις φραουλες, τις εχουμε στραγγισει καλα και τις εχουμε κοψει σε κομμ ατια. Με ενα κουταλι τα ανακατευουμε προσεκτικα να παει παντου.
- Εχουμε βαλει ενα στεφανι γυρω γυρω και βαζουμε την κρεμα επανω στο πανεσπανι που εχουμε κανει, βαζουμε την κρεμα με τις φραουλες και από πανω βαζουμε το δευτερο.(το ποιο ωραιο). Την βαζουμε για δυο τρεις ωρες στο ψυγειο.
- Την παιρνουμε απο το ψυγειο και την πασπαλιζουμε με την κρεμα μεχρι επανω (Δειτε φωτο, )αν σας εχουν περισεψει φραουλες, κοψτε λεπτες φετες,και βαλτε της στην τουττα σας γυρω γυρω.
Μοιράζει τη ζύμη στα δυο και βαζει το ένα μέρος στη φόρμα
Χτυπαει τα ασπραδια σε μαρεγκα και μετα άπλωνει την μισή μαρεγκα επάνω στη ζύμη
Πασπαλιζη με τα αμύγδαλα και ψεινη τον έναν πάτο το ιδιο κανει και με την άλλη μισή ζύμη και μαρεγκα ετσι εχει δυο πατους που έχουν επάνω τα αμύγδαλα
Πολύ όμορφη τούρτα,μπράβο!
Χτυπαω τα ασπραδια σε μαρεγκα και μετα άπλωνω την μισή μαρεγκα επάνω στη ζύμη
Πασπαλιζω με τα αμύγδαλα και ψεινω τον έναν πάτο! Το ιδιο κανω και με την άλλη μισή ζύμη και μαρεγκα ετσι εχουμε δυο πατους που έχουν επάνω τα αμύγδαλα !!!Θα περημενω να μου πειτε,την Απολαυσητης!χααχχα Ευχαρηστω,για τα καλα λογια!!