Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4654-keikmpananagiorgiaken.jpg
Μπανάνα κέικ

Μαγειρικές διαδρομές

Ντομάτα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Kατακόκκινη και ζουμερή, πρωταγωνιστεί χρόνια στις σαλάτες μας και φτιάχνει τις πιο νόστιμες σάλτσες.

Ωστόσο, η ντομάτα δεν είναι μόνο μία !

Περισσότερα: Ντομάτα

 

Χταπόδι

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 28
ΧείριστοΆριστο 

Το χταπόδι θέλει μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για αρκετή ώρα. Θα βγάλει το ζουμί του που είναι πολύ νόστιμο αλλά κι αρκετά αλμυρό. Δεν προσθέτουμε λοιπόν επιπλέον αλάτι, παρά μόνο αν χρησιμοποιήσουμε και άλλα υγρά στο μαγείρεμα.

Περισσότερα: Χταπόδι

   

Zελατίνη

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 

Δεν μπορείτε να την μυρίσετε ή να την γευθείτε, έχει όμως ένα σημαντικό ρόλο στους ζελέδες, μούς και τερίνες. Η ζελατίνη είναι μια καθαρή πρωτεΐνη που φτιάχνεται

Περισσότερα: Zελατίνη

   

Η διατροφή μας το Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή ξενοιασιάς, διακοπών και απολαύσεων, οπότε η διατροφή έχει την τιμητική της. Ποιοι είναι όμως οι δημοφιλείς μύθοι της καλοκαιρινής διατροφής και ποια είναι η αλήθεια πίσω από αυτούς;

Περισσότερα: Η διατροφή μας το Καλοκαίρι

   

Είναι όλα τα λάδια ίδια ;

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Ελαιόλαδο είναι το έλαιο που λαμβάνεται από τους καρπούς του ελαιόδεντρου με μέσα μηχανικά και επεξεργασία φυσική, ενώ η θερμοκρασία και ο φωτισμός δεν αλλοιώνουν τη σύστασή του.

Περισσότερα: Είναι όλα τα λάδια ίδια ;

   

Το χρώμα στις τροφές μας

Έχει σημασία αν τρώμε πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, άσπρο ή μοβ λάχανο;

Έχει, βεβαιώνουν οι διατροφολόγοι και μας αποκαλύπτουν τι υποδηλώνουν τα χρώματα στο τραπέζι μας.

Περισσότερα: Το χρώμα στις τροφές μας

   

Mαροκινή κουζίνα

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 10
ΧείριστοΆριστο 

 

Η κουζίνα στο Μαρόκο συγκαταλέγεται στις πιο παράξενες στον κόσμο. Αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα της επιρροής και της αλληλεπίδρασης των διαφορών πολιτισμών. Στο Μαρόκο, η κουζίνα είναι μίγμα Βερβέρικης

Περισσότερα: Mαροκινή κουζίνα

   

To ροδάκινο

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Η ροδακινιά θεωρείται "Το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου", που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Ο ανθός της ροδακινιάς συμβολίζει την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα.

Περισσότερα: To ροδάκινο

   

Η τέχνη του τραπεζιού

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 

Για να διοργανώσετε ένα άψογο δείπνο, δεν αρκεί μόνο η προσεκτική προετοιμασία των εδεσμάτων, χρειάζεται και η όμορφη παρουσίασή τους σε ένα σωστά στρωμένο τραπέζι.

Γι’ αυτό, μην υποτιμάτε και μην παρεξηγείτε το «τυπικό» ενός τραπεζιού θεωρώντας το περιττή πολυτέλεια.

Περισσότερα: Η τέχνη του τραπεζιού

   

Τι εστί βερίκοκο;

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 

Οι κυριότερες ποικιλίες που παρατηρούνται στην Ελλάδα είναι τα τσαουλιά που είναι μικρόκαρπα, τα Διαμαντοπούλου (μεσόκαρπα), τα Μπεμπέκου (μεγαλόκαρπα) όπως και

Περισσότερα: Τι εστί βερίκοκο;

   

Η ιστορία των κοκτέιλς

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Η ιστορία πίσω από 11 διάσημα κοκτέιλς
Οι θεωρίες για την προέλευση της λέξης cocktail είναι αναρίθμητες! Λέγεται ότι η λέξη cocktail πρωτοεμφανίστηκε σε αμερικάνικο λεξικό το 1803. 

Περισσότερα: Η ιστορία των κοκτέιλς

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Μεταφορά στην κορυφή