Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μαγειρικές διαδρομές

Κουζίνες και μάγειροι

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
 

Στην ελληνική γραμματεία μνημονεύονται πολλά ονόματα αρχιμαγείρων που θεωρήθηκαν σημαίνουσες προσωπικότητες στην εποχή τους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όπου υπάρχει ευμάρεια και πολιτισμός

Περισσότερα: Κουζίνες και μάγειροι

 

Ελαιόδεντρο και ελαιόλαδο

 

Ιστορία: Το ελαιόδεντρο είναι ένα ευλογημένο δέντρο,που ευδοκιμεί στον πετρώδη και άγονο χώρο της Μεσογείου.

Παράγει καρπό κάτω από αντίξοες συνθήκες ανομβρίας,δυνατών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών,ενώ η μακροζωία και η παραγωγικότητά του,έγραψε την ιστορία των μεσογειακών λαών.

 

Περισσότερα: Ελαιόδεντρο και ελαιόλαδο

   

Mεξικάνικη κουζίνα

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 

Νόστιμη, πλούσια, πολύχρωμη, και βασισμένη σε φυσικά, αγνά συστατικά, η μεξικάνικη μαγειρική έχει τις ρίζες της στον πολιτισμό των Αζτέκων και των Μάγια, με ιστορία 5 χιλιάδων ετών.

Σήμερα, απλώνεται με ταχύτητα σε όλες τις ηπείρους και τα φαχίτας, οι εντσιλάδας, τα τάκος, οι τορτίγιες ζητιούνται από τους νέους ανθρώπους σε κάθε πόλη της γης.

Περισσότερα: Mεξικάνικη κουζίνα

   

Παραδοσιακά Προϊόντα Ελλάδας

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 

Αρμόγαλο Θράκης. Ρευστό, υπόξινο παράγωγο πρόβειου, αγελαδινού ή κατσικίσιου γάλακτος, ανάλογα με την εποχή παρασκευής του. Βράζεται αμέσως μετά το άρμεγμα και έπειτα από δυο-τρεις μέρες, αφού πήξει ελαφρώς φυσικά, αλατίζεται και ανακατεύεται ώστε να ομογενοποιηθεί.

Καβουρμάς Θράκης. Πρόκειται για μικρά κομμάτια χοιρινού κρέατος, που

Περισσότερα: Παραδοσιακά Προϊόντα Ελλάδας

   

Το αυγό στη διατροφή μας

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

 Χρησιμοποιoύνται είτε όπως έχουν, βραστά ή τηγανητά, είτε σε μορφή σκόνης, μετά από ανασύσταση. Ευρύτατη είναι η χρήση τους στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, λόγω των πυκνωτικών, γαλακτωματοποιητικών και αφριστικών ιδιοτήτων τους.

Περισσότερα: Το αυγό στη διατροφή μας

   

Ταχίνι....το υγιεινό!

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 


Γνωστό από τα αρχαία χρόνια, το ταχίνι αποτελεί μία από τις ιδανικότερες και ολοκληρωμένες τροφές που ενισχύουν την υγεία, ενώ μία μόνο κουταλιά του το πρωί, δίνει στον οργανισμό μας δύναμη και ενέργεια!
Τι είναι το ταχίνι;
Ταχίνι ή ταχίν στα Τούρκικα, ταχίνα στα αραβικά ή τεχίνα στα εβραϊκά ονομάζεται ο σησαμοπολτός και πρόκειται για ένα πολύτιμο τρόφιμο

Περισσότερα: Ταχίνι....το υγιεινό!

   

Το ψωμί….ψωμάκι!

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 10
ΧείριστοΆριστο 

Η ιστορία του ψωμιού είναι τόσο μεγάλη, όσο και η παρουσία σχεδόν του ανθρώπου πάνω στη γη. Στην αρχαία Αίγυπτο με την ανατολή του πολιτισμού άρχισε να παρασκεύαζεται και το ψωμί. Από την αρχή της ζωής στον πλανήτη μας, οι άνθρωποι έτρωγαν ωμούς τους δημητριακούς καρπούς, αργότερα έμαθαν να τούς καβουρδίζουν.

Περισσότερα: Το ψωμί….ψωμάκι!

   

Κοκορέτσι

 
Το κοκορέτσι είναι παραδοσιακό ελληνικό ψητό φαγητό από εντόσθια ζώων.
Συνήθως αρνιού και σερβίρεται ως ορεκτικό, κομμένο σε φέτες.
Παρασκευάζεται όλο το χρόνο, αλλά συνηθίζεται ιδιαίτερα στο τραπέζι του Πάσχα.
Σύμφωνα με μια ερμηνεία,η λέξη κοκορέτσι προέρχεται από την ρουμάνικη κουκουρέτσου(αδράχτι).

Περισσότερα: Κοκορέτσι

   

Η ζάχαρη στη διατροφή μας

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

                                        H ιστορία της ζάχαρης







Eίναι συνδεδεμένη με την ιστορία του πολιτισμού. Στην αρχαιότητα μόνο το μέλι ήταν γνωστό. H ζάχαρη, από την σανσκριτική λέξη ΣAPKAPA αρχίζει πραγματικά την ιστορία της τον 4ο αιώνα π.X. με την ανακάλυψη από τους στρατιώτες του Mεγάλου Aλεξάνδρου, στην κοιλάδα του Iνδού ποταμού, ενός καλαμιού που δίνει "μέλι χωρίς μέλισσες".

Περισσότερα: Η ζάχαρη στη διατροφή μας

   

Παστέλι

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 7
ΧείριστοΆριστο 

 


Το παστέλι είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό γλύκισμα με βάση το σουσάμι και το μέλι. Και τα δύο συστατικά του είναι φυσικά προϊόντα με θρεπτική αξία. Οι ρίζες του γλυκίσματος χάνονται στην αρχαιότητα. Τόσο το μέλι, όσο και το σουσάμι ήταν συστατικά της διατροφής των αρχαίων Eλλήνων, οι οποίοι είχαν επινοήσει διάφορα εδέσματα για να τα αξιοποιήσουν.

Περισσότερα: Παστέλι

   

Ελληνική κουζίνα! Παράδοση Πολιτισμός Κουλτούρα.

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 

Η ελληνική κουζίνα, σε αντίθεση με κοινές πεποιθήσεις, δεν είναι μόνον μουσακάς, σουβλάκι και χωριάτικη σαλάτα. Έχει μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις γαστρονομικές απαιτήσεις και των κρεατοφάγων και των χορτοφάγων με εξαιρετικό τρόπο.

Περισσότερα: Ελληνική κουζίνα! Παράδοση Πολιτισμός Κουλτούρα.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Μεταφορά στην κορυφή