Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

Μαγειρικές διαδρομές

Κουζίνες και μάγειροι

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
 

Στην ελληνική γραμματεία μνημονεύονται πολλά ονόματα αρχιμαγείρων που θεωρήθηκαν σημαίνουσες προσωπικότητες στην εποχή τους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όπου υπάρχει ευμάρεια και πολιτισμός

Περισσότερα: Κουζίνες και μάγειροι

 

Ελαιόδεντρο και ελαιόλαδο

 

Ιστορία: Το ελαιόδεντρο είναι ένα ευλογημένο δέντρο,που ευδοκιμεί στον πετρώδη και άγονο χώρο της Μεσογείου.

Παράγει καρπό κάτω από αντίξοες συνθήκες ανομβρίας,δυνατών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών,ενώ η μακροζωία και η παραγωγικότητά του,έγραψε την ιστορία των μεσογειακών λαών.

 

Περισσότερα: Ελαιόδεντρο και ελαιόλαδο

   

Mεξικάνικη κουζίνα

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 7
ΧείριστοΆριστο 

Νόστιμη, πλούσια, πολύχρωμη, και βασισμένη σε φυσικά, αγνά συστατικά, η μεξικάνικη μαγειρική έχει τις ρίζες της στον πολιτισμό των Αζτέκων και των Μάγια, με ιστορία 5 χιλιάδων ετών.

Σήμερα, απλώνεται με ταχύτητα σε όλες τις ηπείρους και τα φαχίτας, οι εντσιλάδας, τα τάκος, οι τορτίγιες ζητιούνται από τους νέους ανθρώπους σε κάθε πόλη της γης.

Περισσότερα: Mεξικάνικη κουζίνα

   

Παραδοσιακά Προϊόντα Ελλάδας

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 

Αρμόγαλο Θράκης. Ρευστό, υπόξινο παράγωγο πρόβειου, αγελαδινού ή κατσικίσιου γάλακτος, ανάλογα με την εποχή παρασκευής του. Βράζεται αμέσως μετά το άρμεγμα και έπειτα από δυο-τρεις μέρες, αφού πήξει ελαφρώς φυσικά, αλατίζεται και ανακατεύεται ώστε να ομογενοποιηθεί.

Καβουρμάς Θράκης. Πρόκειται για μικρά κομμάτια χοιρινού κρέατος, που

Περισσότερα: Παραδοσιακά Προϊόντα Ελλάδας

   

Το αυγό στη διατροφή μας

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

 Χρησιμοποιoύνται είτε όπως έχουν, βραστά ή τηγανητά, είτε σε μορφή σκόνης, μετά από ανασύσταση. Ευρύτατη είναι η χρήση τους στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, λόγω των πυκνωτικών, γαλακτωματοποιητικών και αφριστικών ιδιοτήτων τους.

Περισσότερα: Το αυγό στη διατροφή μας

   

Ταχίνι....το υγιεινό!

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 


Γνωστό από τα αρχαία χρόνια, το ταχίνι αποτελεί μία από τις ιδανικότερες και ολοκληρωμένες τροφές που ενισχύουν την υγεία, ενώ μία μόνο κουταλιά του το πρωί, δίνει στον οργανισμό μας δύναμη και ενέργεια!
Τι είναι το ταχίνι;
Ταχίνι ή ταχίν στα Τούρκικα, ταχίνα στα αραβικά ή τεχίνα στα εβραϊκά ονομάζεται ο σησαμοπολτός και πρόκειται για ένα πολύτιμο τρόφιμο

Περισσότερα: Ταχίνι....το υγιεινό!

   

Το ψωμί….ψωμάκι!

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 10
ΧείριστοΆριστο 

Η ιστορία του ψωμιού είναι τόσο μεγάλη, όσο και η παρουσία σχεδόν του ανθρώπου πάνω στη γη. Στην αρχαία Αίγυπτο με την ανατολή του πολιτισμού άρχισε να παρασκεύαζεται και το ψωμί. Από την αρχή της ζωής στον πλανήτη μας, οι άνθρωποι έτρωγαν ωμούς τους δημητριακούς καρπούς, αργότερα έμαθαν να τούς καβουρδίζουν.

Περισσότερα: Το ψωμί….ψωμάκι!

   

Κοκορέτσι

 
Το κοκορέτσι είναι παραδοσιακό ελληνικό ψητό φαγητό από εντόσθια ζώων.
Συνήθως αρνιού και σερβίρεται ως ορεκτικό, κομμένο σε φέτες.
Παρασκευάζεται όλο το χρόνο, αλλά συνηθίζεται ιδιαίτερα στο τραπέζι του Πάσχα.
Σύμφωνα με μια ερμηνεία,η λέξη κοκορέτσι προέρχεται από την ρουμάνικη κουκουρέτσου(αδράχτι).

Περισσότερα: Κοκορέτσι

   

Η ζάχαρη στη διατροφή μας

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

                                        H ιστορία της ζάχαρης







Eίναι συνδεδεμένη με την ιστορία του πολιτισμού. Στην αρχαιότητα μόνο το μέλι ήταν γνωστό. H ζάχαρη, από την σανσκριτική λέξη ΣAPKAPA αρχίζει πραγματικά την ιστορία της τον 4ο αιώνα π.X. με την ανακάλυψη από τους στρατιώτες του Mεγάλου Aλεξάνδρου, στην κοιλάδα του Iνδού ποταμού, ενός καλαμιού που δίνει "μέλι χωρίς μέλισσες".

Περισσότερα: Η ζάχαρη στη διατροφή μας

   

Παστέλι

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 7
ΧείριστοΆριστο 

 


Το παστέλι είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό γλύκισμα με βάση το σουσάμι και το μέλι. Και τα δύο συστατικά του είναι φυσικά προϊόντα με θρεπτική αξία. Οι ρίζες του γλυκίσματος χάνονται στην αρχαιότητα. Τόσο το μέλι, όσο και το σουσάμι ήταν συστατικά της διατροφής των αρχαίων Eλλήνων, οι οποίοι είχαν επινοήσει διάφορα εδέσματα για να τα αξιοποιήσουν.

Περισσότερα: Παστέλι

   

Ελληνική κουζίνα! Παράδοση Πολιτισμός Κουλτούρα.

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 

Η ελληνική κουζίνα, σε αντίθεση με κοινές πεποιθήσεις, δεν είναι μόνον μουσακάς, σουβλάκι και χωριάτικη σαλάτα. Έχει μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις γαστρονομικές απαιτήσεις και των κρεατοφάγων και των χορτοφάγων με εξαιρετικό τρόπο.

Περισσότερα: Ελληνική κουζίνα! Παράδοση Πολιτισμός Κουλτούρα.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Μεταφορά στην κορυφή