Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2239-garidopilafo1.jpg
Γαριδοπίλαφο

Φτιάχνουμε τσουρέκι στριφτό

Αξιολόγηση Χρήστη: / 22
ΧείριστοΆριστο 



Ένα υπέροχο σε εμφάνιση τσουρέκι για κάθε περίπτωση!!!!



 

             Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ¼ λίτρου ζεστό γάλα ή νερό
  • 50 γρ. βούτυρο  λιωμένο
  • 1  βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/4  κ,γ.  αλάτι

          Γέμιση

  • 200 γρ. φουντούκια αλεσμένα
  • 60 γρ. γάλα καυτό
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • μαρμελάδα, βερίκοκο για το άλειμμα


  1. Κάνουμε την γέμιση
  2. Ανακατεύουμε πρώτα το πολύ καυτό γάλα με τα αλεσμένα φουντούκια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα.
  3. Κάνουμε την ζύμη μαγιάς
  4. Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στην λεκάνη του μίξερ με τον γάντζο
  5. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους  200 βαθμούς
  7. Ανοίγουμε ένα φύλλο και απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού, το κάνουμε σε ρολό και το κόβουμε ορθογώνια από πάνω έως κάτω στην μέση, έτσι που να έχουμε δυο μέρη
  8. Μετά τα τυλίγουμε σε ένα τσουρέκι (βλέπετε φωτογραφίες)
  9. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα,  βάζουμε επάνω το τσουρέκι αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ψήνουμε για 30-45  λεπτά  αναλόγως τον φούρνο μας
  10. Όταν το βγάλουμε το αλείφουμε αμέσως με την μαρμελάδα
  11. Μπορούμε να κάνουμε το Τσουρέκι μας Πασχαλινό, στολίζοντάς το με αυγά, όπως βλέπετε στις πιο πάνω φωτογραφίες.

 

             Καλό Πάσχα!!!!!!!!


            Η συνταγή  εδώ


Μεταφορά στην κορυφή