Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Tσουρέκι με γέμιση σοκολάτας

Αξιολόγηση Χρήστη: / 27
ΧείριστοΆριστο 



Mια πολύ όμορφη  συνταγή και πλέξη για τσουρέκι. Εύκολη,  εμφανίσιμη και....σοκολατένια!!!


 



  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια ή σκληρό
  • 250-300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο
  • 5 αυγά
  • 80 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
  • 1 κ.σ. μαχλέπι
  • Ξύσμα  ενός πορτοκαλιού
  • Νιφάδες από σοκολάτα

 

  1. Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα προσθέτοντας περίπου το ¼  από το αλεύρι
  2. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  3. Βάζουμε σε λεκάνη τα αυγά χτυπημένα με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το φουσκωμένο χυλό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
  5. Τότε προσθέτουμε σιγά- σιγά το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να «πιεί» η ζύμη το βούτυρο.
  6. Σκεπάζουμε με κουβέρτα η σε χλιαρό φούρνο και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά η ζύμη
  7. Το ξαναζυμώνουμε, πλάθουμε πλεξίδες, τις ανοίγουμε, βάζουμε τις νιφάδες και σχηματίζουμε τα τσουρέκια.
  8. Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν.
  9. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150 με 160 βαθμούς) για 20 – 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας




Μεταφορά στην κορυφή