Φιλέτο μοσχάρι σε μαρινάδα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 / 4 του βολβου σελινόριζα
- 2 Καρότα
- 10 κουταλιές ξίδι, κατά προτίμηση, ξύδι από κόκκινο κρασί
- 100 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
- 2 κ.γ. ζωμό λαχανικών Στιγμιαία σκόνη διαλυμένο σε 700 ml νερού 1 κουταλιά της σούπας σποράκια από κέδρο 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρι 1 / 2 κουταλάκι πιπέρι 6 τεμάχια γαρύφαλλα 2 φύλλα δάφνης 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 500 γρ φιλετο μοσχαρι η αλλο μερος κρέατος
- 4 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
- 500 γρ κόκκινο λάχανο
- 1 μήλο (μεσαίο μέγεθος)
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 3 κουταλιές ξίδι από κρασί
- 1 κουταλιά σάλτσα (Στιγμιαία σκόνη), σκούρο
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Οδηγίες
- Κόβουμε τό Κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα σε κύβους, το βράζουμε στό ξίδι , κόκκινο κρασί και απο τον 700 μλ ζωμο ριχνουμε μονο 300 ml προσθέσετε καί τά σποράκια από κέδρο, μπαχάρι, πιπέρι, 3 γαρίφαλα, τα φύλλα δάφνης.
- Τό κατεβάζουμε από τήν φωτιά και ρίχνουμε τήν ζάχαρη και αφήστε να κρυώσει. βάζουμε καί τό κρές μέσα σκεπάζουμε μέ μεμβράνη καί αφήνουμε περίπου να σταθεί για 5 ημέρες με μαρινάδα στο ψυγείο.
- Βγάζουμε τό Μαριναρισμένο βοδινό κρέας από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε πασπαλίζουμε με αλάτι, τά λαχανικά τά κρατάμε
- Ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το κρέας περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε το υπολοιπο ζωμό και τήν μαρινάδα και προσθέτουμε 4 κουταλιές από τά λαχανικά 3 καρφακια γαρυφαλα 1 φυλαρακι δαφνη ,1|2 κ,γ ζαχαρη και τις σταφιδες Αφηνουμε να σιγοβραση! Για 60 λεπτα
- Αν βαλετε αλλο κρεςα θελη περισοτερο χρονο και αν χριαστη ριχνουμε και λιγο ζεστο νερο. Μετα οταν βραση το δενουμε με 2 κ,σ νερο 1 κ.γ νισιστε η ανθος αραβοσιτου τα ανακατευουμε και το ριχνουμε στην σαλτσα που βραζη .
- Για να κάνετε το λάχανο βάζουμε τό λάχανο , τα μήλα, το σκόρδο, ζάχαρη και ξύδι από κρασί σε μια μεγάλη κατσαρόλα. λεπτά σε μέτρια φωτιά,καί σιγοβράζουμε γιά 45 λεπτά . Ανακατεύετε κατά διαστήματα. Μόλις το υγρό να μειωθεί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύετε κατά διαστήματα καί Αλατίζουμεκαί τό δένοπυμε μέ λίγο κόρν φλάουερ καί νερό
- Σερβίρουμε μέ Πατάτες βραστές καί σάλτσα,ή Μακαρόνια spaetzle
Σχόλια
πολυ νοστιμο φαινεται.πολυ μου αρεσει που χρησιμοποιειτε και συ και η Ηlianna σελινοριζα.ειναι κατι που δεν το συνηθιζα αλλα τωρα θα το βαζω σε πολλα!
Μπράβο Μπιάνκα!!!πολύ αρωματικό το μοσχαράκι,ωραία υλικά έχεις χρησιμοποιήσει!!!
πολυ καλη η συνταγη,η μαριναδα εξαιρετικη,και η διαδικασια επισης,το αποτελεσμα γευστικοτατο!μπραβο Μπιανκα!
Ωραιότατο το φιλετάκι!!