Φωλίτσες Πασχαλιάτικες
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 130 γραμμάρια βούτυρο
- 110 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 200 γρ αλεύρι
- 1 φακελάκι σκόνη άνθος αραβοσίτου κρέμας,
- Βανίλια
- Μαρμελάδα
- Ντεκόρ: Ζάχαρη άχνη, μερικά αυγουλάκια ζαχαρωτά
Οδηγίες

- Χτυπαμε τό Μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τό αυγο έως ότου γίνουν αφρός,
- Ανακατεύουμε τό αλεύρι μέ τό άνθος αραβοσίτου καί τό προσθέτουμε στό μήγμα κάνουμε μία ζύμη πολύ μαλακή μήν τό φοβηθείτε αυτό όταν τή βαλετε επάνω στό παγκο με τό αλευρι θά σφίξει λίγο
- Τήν βάζουμε επάνω στόν αλευρωμένο παγκο εργασίας πασπαλίζουμε μέ αλεύρι και τήν ανοίγουμε σέ ένα φύλο (περίπου 3-4 χιλιοστά πάχος) και μέ ένα φλιτζανάκι κόβουμε σέ δαχτυλίδια (5cm διάμετρος)
- Βάζουμε τά μπισκοτάκια σέ ταψί κουζίνας μέ λαδόχαρτο καί στή μέση από τά μπισκοτάκια βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα
- Παίρνουμε λίγη από τή ζύμη τήν βάζουμε σέ πρέσα από σκόρδο τήν πατάμε καί κόβουμε τά σπαγγετι.
- Βάζουμε τήν σπαγέτι ζύμη γύρω από τήν μαρμελάδα καί ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° περίπου 10-12 λεπτά
- Μετά όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε μέ ζάχαρη άχνη καί στολίζουμε μέ τά ζαχαρωτά αυγουλάκια
Σχόλια
Πολύ όμορφες και επίκαιρες ! Μπράβο Bianka!
Άλλη μια πανέμορφη και εμφανισιακά συνταγή σου!!!!!Καλό Πάσχα και με υγεία!!!!
παντα ομορφες δημηουργιες μας δινεις Μπιανκα.Μπράβο ειναι στολιδάκια.
Καταπληκτικές οι φωλίτσες σου Bianka!!! Καλό Πάσχα κι από εμένα!!
Τέλειες Μπιάνκα ΚΑΙ οι φωλίτσες!!!και του χρόνου να είσαι καλά!!!!