Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

288-mageirikesdiadromes.jpg
Η Βασιλόπιτά μου



Γλώσσες της πεθεράς

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Πανεύκολες τάρτες με σφολιάτα!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 300 γρ σφολιάτας
  • 1 κρόκο αυγού η μαρμελάδα, ότι έχουμε    

Για την τριφτή ζύμη  

  • 150 γρ g αλεύρι
  • 100 γρ βούτυρο
  •  100 γρ ζάχαρη
  • κανέλα
  • 1 ζάχαρη βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες

  1. Ανοίγουμε τη ζύμη ομοιόμορφα και την  κόβουμε σε  οβάλ σαν "γλώσσες"  
  2.  Βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα    
  3. Κάνουμε την τριφτή ζύμη:   Αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, κανέλα, βανίλια και  1 πρέζα αλάτι και με τα δάχτυλα σας τρίβετε  να κάνετε μια τριφτή ζύμη
  4. Αλείφουμε την σφολιάτα με τον κρόκο αυγού η με την μαρμελάδα
  5.  Πασπαλίζουμε επάνω  την τριφτή ζύμη και ψήνουμε σε ζεστό φουρνο στους 200 βαθμούς  για 12-15 λεπτά
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη
Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αν και πεθερα....οι γλωσσες της ειναι θαυμα και γεματες γλυκα.....!!!
Σχόλιο από LARA LO , Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2011
πολύ ωραίο σνακ!ότι πρέπει για τα παιδάκια,μπράβο...λέω να δοκιμάσω και με μερέντα.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011
H φωτογραφία από τη Λάρα, που έφτιαξε αυτή τη συνταγή.
Μεταφορά στην κορυφή