Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2950-sardelapsiti.jpg
Σαρδέλα ψητή



Γλυκό πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τη συνταγή που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας την έχω μάθει από τη μαμά μου και κάθε φορά τη φτιάχνω ζωντανεύουν  στο μυαλό μου όμορφες παιδικές αναμνήσεις.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά πορτοκάλια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 3 βανίλιες
  • χυμό από ένα λεμόνι
Οδηγίες
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα πορτοκάλια και τα βράζουμε για πέντε λεπτά από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει.
  3. Σουρώνουμε τα πορτοκάλια και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά την ίδια διαδικασία.
  4. Σουρώνουμε πάλι τα πορτοκάλια και αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και 1 κούπα νερό.
  6. Όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα πορτοκάλια που τα έχουμε κόψει σε τέσσερα κομμάτια το καθένα ή σε ροδέλες.
  7. Βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό, ενώ αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.
  8. Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα μέχρι να είναι έτοιμο.
  9. Λίγο πριν βράσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τις βανίλιες.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και το μοιράζουμε σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν θέλουμε στραγγίζουμε καλά τις ροδέλες από το γλυκό και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
  • Το ξύσμα από τα πορτοκάλια δεν το πετάμε, το μοιράζουμε σε δόσεις και το βάζουμε στην κατάψυξη για να αρωματίσουμε τα κέικ, τις τάρτες και τα παντεσπάνια μας.

Σήμερα που έφτιαχνα το γλυκό ήταν εδώ η μαμά μου και μου έλεγε όλα εκείνα τα γλυκά μαμαδίστικα που λένε οι μαμάδες λόγω πείρας, αφού στα μάτια τους εμείς παραμένουμε για πάντα παιδιά.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από τα άκρως αρωματικά γλυκά του κουταλιού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό και σε άλλες συνταγές, ολόκληρο ή ψιλοκομμένο!!
Μεταφορά στην κορυφή