Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2101-kimadopita11.jpg
Κιμαδόπιτα



Κεφτεδάκια Στρογγανόφ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 12 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια παραλλαγή με κεφτεδάκια και στη σάλτσα αντί για μουστάρδα που έχει η πρωτότυπη συνταγή, έβαλα κρόκο Κοζάνης.

Συστατικά
  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες ψωμί
  • 2 αυγά
  • λίγο γάλα
  • μαϊντανό, φρ. θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 300-400 φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • Μισό φλ/νι κρασί άσπρο
  • 1 φλ/νι  ζωμό λαχανικών
  • 1 φλ/νι  κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης (σκόνη) , που το διαλύουμε σε κρύο νερό
Οδηγίες

  1. Ζυμώνω όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Τα τηγανίζω ή τα ψήνω στο φούρνο ή την ψηστιέρα.
  2. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μας σοτάρω το κρεμμύδι στο βούτυρο να μαραθεί λίγο και ρίχνω τα μανιτάρια.
  3. Σε 5΄περίπου σβήνω με το κρασί, ζωμό και κρόκο που έχω διαλύσει στο νερό.
  4. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και αφήνω να πήξει η σάλτσα μου. Περιχύνω τα κεφτεδάκια μου.
  5. Αν θελήσετε να κάνετε την αυθεντική συνταγή χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτοςι καθώς  και μουστάρδα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η παραδοσιακή ρωσική συνταγή του φιλέτου Στρογγανόφ, είναι το πιάτο που δημιουργήθηκε κάπου στη δεκαετία του 1890 και σερβιριζόταν με διπλοτηγανισμένες τραγανές πατάτες, ενώ στη μοντέρνα αποτελείται από λεπτό φιλέτο μοσχαριού με μανιτάρια, κρεμμύδια και μια ξινή σάλτσα που συνοδεύεται με ρύζι ή νουντλ.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για το νόστιμο αυτό πιάτο. Ακόμα και με κυνήγι γίνεται αυτή η σπουδαία και απλή συνταγή.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία συνταγή για κεφτεδάκια με εξαιρετικά νόστιμα υλικά!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜΜΜΜΜ ΘΑΥΜΑ
μπραβο Ηλιαννα μου
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμο φαγητό με εξαιρετική παρουσίαση. Μπράβο Ηλιάννα!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα πεντανόστιμο φαίνετε. Θα παραλείψω τα μανιτάρια γιατί δεν μου αρέσουν.Πειράζει???????
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010
Αυτή η συνταγή το θέλει το μανιτάρι της και βασίζεται σε αυτό. Καλύτερα να μην το παραλείψεις.
Σχόλιο από marilou , Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή.Μπράβο Hlianna!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα λογια ειναι περιττα εγω ξαναβαζω σκουφακια το φαγητο ειναι μμμμμμμμμμμμμμ
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτο το πιατο σιγουρα θα το δοκιμασω,δειχνει εξαιρετικο!
Σχόλιο από Nefeli , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπελαλιδικο μεν......πανοστιμο δε.....κλεβει την παρασταση τουτο το πρωτοτυπο φαγητουλι......απο νοστιμιαααααααα καλα δεν περιγραφεται...105 σκουφακια απο μενα και λιγα ειναι...
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010
Η φωτογραφία από την Βιάνκα που το ξαναέφτιαξε. Ζήτησε να ξαναμπεί.
Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή