Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2808-mousportokali.jpg
Μους πορτοκάλι



Παγωτό κρέμα με σού και σάλτσα σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016
none
Περιγραφή

Ένας ωραίος συνδυασμός παγωτού και σοκολάτας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για το παγωτό:
  • 1 κουτί μόρφατ κρέμα μεταλλικό κουτί.
  • 1 γάλα ζαχαρούχο,
  • 1 γάλα εβαπορέ,
  • άρωμα βανίλιας ,
  • 2-3 κουταλιές άχνη ζάχαρη.
  • Για τα σου:
  • 5 αυγά,
  • 75 γραμμάρια βούτυρο,
  • 150 γραμμάρια αλεύρι,
  • 250 γραμμάρια νερό,
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι.
  • Για την σάλτσα σοκολάτας:
  • 2 κουβερτούρες των 125 γραμμαρίων,
  • μισό κουτί εβαπορέ γάλα,
  • 1 κουταλιά βούτυρο.
Οδηγίες
  1. Παγώνουμε τα γάλατα και την κρέμα στο ψυγείο,τα χτυπάμε όλα μαζί με την ζάχαρη και το άρωμα για 20 λεπτά σε δυνατό χτύπημα.
  2. Το χτυπάμε δύο -τρείς φορές με σύρμα στην διάρκεια του παγώματος.Το αφήνουμε να παγώσει εντελώς και το βγάζουμε 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
  3. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό,το αλάτι ,την ζάχαρη και το βούτυρο,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο γρήγορα.Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
  4. Βάζουμε με κουταλάκι η κορνέ μικρά σου σε ταψιά με λαδόκολλα αραιά γιατί φουσκώνουν.Τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς με αέρα 20 λεπτά,Τα κρυώνουμε και τα χαράζουμε.
  5. Για την σάλτσα σοκολάτας:Λιώνουμε σε μπεν -μαρι τις σοκολάτες,προσθέτουμε το βούτυρο ,το εβαπορέ λίγο-λίγο και ανακατεύουμε καλά να στρώσει η σάλτσα.
  6. 4.Βάζουμε με ένα κουταλάκι παγωτό σε κάθε σου,τα βάζουμε σε μπολ βάζουμε από πάνω μπάλες παγωτού και περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή