Παντζάρια σαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι
- 1 κιλό παντζάρια ( μόνο το κεφάλι )
- λάδι , αλάτι , ξύδι ,
- 2-3 σκελίδες σκόρδου .
- μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό ,
- 1 / 4 του κιλού μαγιονέζα
- 10-15 καρύδια χοντροκοπανισμένα .
- Πλένουμε και βράζουμε τα παντζάρια , τα κρυώνουμε και ξεφλουδίζουμε τα .
- Τα κόβουμε κομμάτια μικρά . Βάζουμε λάδι αλάτι και ξύδι κατά βούληση . Προσθέτουμε το σκόρδο . ( αν δεν το θέλουμε το παραλείπουμε ) .
- Χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι με την μαγιονέζα και το βάζουμε επάνω στα παντζάρια , που τα τοποθετούμε κατά προτίμηση σε διάφανο σκεύος .
- Πασπαλίζουμε με τα καρύδια !
Το διάφανο σκεύος κάνει πιο ελκυστική τη σαλάτα , γιατί τα παντζάρια δίνουν ωραίο χρώμα στο μείγμα μαγιονέζα , γιαούρτι !