Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πατατούλες στο φούρνο με δεντρολίβανο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 28 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μικρές πατάτες βρασμένες ολόκληρες με τη φλούδα και  ψημένες στο φούρνο, στολίζουν θαυμάσια τον μπουφέ μας και συνοδεύουν τα κρέατά μας ψητά ή μαγειρευτά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1,5 κιλό πατατούλες μικρές, όσο  είναι δυνατόν μικρότερες
  • 3-4 κ.σ. λάδι
  • Μικρά κομματάκια φρέσκου δεντρολίβανου
  • αλάτι
Οδηγίες




  1. Βάζουμε τις πατάτες σε λεκάνη με χλιαρό νερό και τις αφήνουμε για μισή ώρα να  μουλιάσουν. Μετά τις τρίβουμε καλά με το σφουγγάρι που πλένουμε τα πιάτα, για να φύγουν τα χώματα και να καθαρίσουν καλά. Δεν τις καθαρίζουμε.
  2. Βάζουμε τις πατάτες με αλατισμένο νερό στη φωτιά και τις βράζουμε 10 με 15 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
  3. Τις στραγγίζουμε κα τις κρυώνουμε για λίγο.
  4. Παίρνουμε την κάθε μια βρασμένη πατάτα και την πιέζουμε με προσοχή με ένα ποτηράκι σφηνάκι στο κέντρο, ώστε να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα. Προσέχουμε να μη μας λιώσουν οι πατάτες.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τις πατάτες μας στη σειρά. Σε κάθε μια πατατούλα βάζουμε λίγο λάδι και ένα κλαδάκι μικρό δεντρολίβανο.
  6. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα με ¾ της ώρας να ροδίσουν λίγο.
  7. Συνοδεύουμε τα κρέατά μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από το σαίτ bbcgoodfood

Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σουπερ συνοδευτικο,νοστιμο,υγιεινο.Πολλες φορες που τις εχω κανει δεν τις εβρασα πρωτα ,μονο τις εψησα,απλα θελουν περισσοτερη ωρα στο φουρνο.
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστές πατατούλες που μοσχομυρίζουν από το δεντρολίβανο! Πολύ όμορφο συνοδευτικό!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολλυ λαχταριστες Ηλιαννα μου !!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αρωματικότατες και γευστικότατες οι πατατούλες σου Ηλιάννα!!!Εύγε!!!
Μεταφορά στην κορυφή