Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Ρολάκια ντομάτας με τυρί κρέμα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμα, εμφανίσιμα  ρολάκια για τον μπουφέ σας !

Συστατικά

    Για τη ζύμη :

  •     50 γρ. κόρν φλάουρ,
  •     30 γρ.αλεύρι,
  •     3 αυγά χωρισμένα κρόκους και ασπράδια,
  •     100 ml. ζεστό νερό,
  •     60 γρ. βιτάμ λιωμένο,
  •     2-3 κ.σ. πάστα ντομάτας(πελτές),
  •     1 κ.γλ. πάπρικα να δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση,
  •     1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,
  •     1 κ.γλ. αλάτι.

 Για το τυρί κρέμα- γέμιση:

  •     200 γρ. τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια,
  •     2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
  •     άνηθο,
  •     1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
  •     πιπέρι,αλάτι.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια με το αλάτι καλά να αφρατέψουν .    Ενώνουμε σε μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν.    Σε άλλο μπολ ενώνουμε την πάστα ντομάτας με την πάπρικα.
  2. Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με πιρούνι και τους ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι εναλλάξ με το λιωμένο βιτάμ, προσθέτουμε και την πάστα ντομάτας στα υλικά ανακατεύοντας καλά να ενωθούν τα μείγματα.Τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια ,ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν στα υλικά .
  3. Ντύνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 22Χ 32 εκ. την λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τη ζύμη μας.    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά περίπου .
  4. Αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα την ψημένη ζύμη μας και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
  5. Ανακατεύουμε το τυρί με όλα τα υπόλοιπα υλικά καλά και το απλώνουμε πάνω στη ζύμη μας.    Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας και βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Κόβουμε ρολάκια και σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή εδώ

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2012
Aπίθανα και εμφανίσιμα!!!!Μπράβο!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2012
Ευχαριστώ Ηλιάννα,να είσαι καλά!!!

Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013
Τα έφτιαξα πάλι κάνοντας μια παραλλαγή στη ζύμη και τη γέμιση:στη ζύμη αντικατέστησα την πάστα ντομάτας με πέστο βασιλικού(μπορούμε να βάλουμε και πάστα πράσινης ελιάς!!) και στη γέμιση έβαλα μουστάρδα,τυρί τριμμένο,ζαμπόν και λίγο τυρί κρέμα στο τέλος για να "δέσουν"τα υλικά.
Και αυτά έγιναν πολύ νόστιμα!!
Μεταφορά στην κορυφή