Το Ψωμάκι της μαϊμούς και νηστίσιμο

Η νηστίσιμη εκδοχή του γλυκού αυτού. Άλλαξα το γάλα με νερό και αντί για βούτυρο έβαλα λάδι. Το αυγό το αφαίρεσα τελείως.
Η κανονική συνταγή του ψωμιού της μαϊμούς
- 1και 1/2 κ σ Μαγια ξερή ,
- 1/2 κούπα νερό ,
- 1 κούπα γάλα ,
- 1/4 κούπας βουτυρο ,
- 1/2 κούπα ζαχαρη ,
- 4-5 κούπες αλεύρι ,
- 1 κ. γλ. αλατι ,
- 1 αυγό
Γέμιση
- 1/2 κούπα βουτυρο,
- 1/2 κούπα ζαχαρη καστανή η άσπρη ,
- 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες ,(μπορούμε κ καρύδια χοντροκοπανισμένα)
- Ζεσταίνουμε νερό , γάλα και βουτυρο μεχρι 40 β. Ανακατεύουμε Μαγια , αλατι, ζαχαρη και 4 κούπες αλεύρι.
- Ρίξε τα υγρά υλικά και ζυμώστε η με γάντζο η με τα χερια , προσθέτουμε όσο αλεύρι χρεαστει για να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, ζημώνεις 8-10'
- Αφηνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί περίπου 30', μετα τα κόβουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μικρού αυγού . Ανακατεύουμε τη γέμιση ,βουτυρο , ζαχαρη , κ σταφίδες .
- Στρώνουμε μια στρώση ζύμη, απο πανω περιχύνεις λίγη από τη γέμιση, ξανα δεύτερη στρώση, παλι τη γέμιση μεχρι να τελειώσει ζύμη κ γέμιση.
- Καλυψτε τη φόρμα με μεμβράνη κ αφήστε για 40'να φουσκώσει .
- Ψήνουμε στους 180 β. για 40-50 λεπτά .
Αφηνουμε να κρυωσει κ τα κόβουμε σε μπαλάκια.