Αγκινάρες γεμιστές light

Για όσες προσέχουν τη διατροφή τους αυτή η συνταγή, αλλά και γιατί τους αρέσουν οι αγκινάρες, λίγο διαφορετικές και νόστιμες!
- 12 αγκινάρες καθαρισμένες,
- 200γρ.μανιτάρια ψιλοκομμένα,
- καρότα τριμμένα ή στο μούλτι,
- 1-2 κολοκυθάκια τριμμένα ή στο μούλτι,
- 1 ντομάτα ή ντοματάκια πουμαρό,
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα στο μούλτι,
- Άνηθο ψιλοκομμένο, όσο θέλουμε,
- 4 φέτες ζαμπόν(καλύτερα γαλοπούλα)κομμένες σε μικρά κομμάτια,
- 3κ.σ. τριμμένο τυρί,
- 4κ.σ. λάδι,
- 5 φέτες τυρί του τοστ κομμένες στην μέση.
- Ζεματάμε τις αγκινάρες 10 λεπτά, ανάλογα πόσο μεγάλες ή μικρές είναι. Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα ή στο μούλτι ψιλοκομμένα καρότα, κολοκυθάκια, μανιτάρια, ντομάτα, κρεμμύδια, άνηθο ,τη γαλοπούλα και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε τις αγκινάρες, ρίχνουμε σε κάθε μια λίγο λαδάκι και μοιράζουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε απάνω πιπέρι και ρίγανη, βάζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε, καλύπτουμε με μισή φέτα τυρί τοστ και συνεχίζουμε για 15' το ψήσιμο.

- Αν δεν θέλουμε να βάλουμε τυρί του τοστ απάνω τις ψήνουμε 40 με 45 λεπτά και μόλις τις βγάλουμε ζεστές ρίχνομε τυρί Φιλαδέλφεια με μυρωδικά και σερβίρουμε!!
- Δεν σοτάρουμε, δεν βάζουμε πολλά λάδια και σάλτσες είναι ό,τι πρέπει για δίαιτα.