Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

nike zapatillas mujer
JerryPetty 20.4.2018 3:26
adidas nmd womens
JerryPetty 20.4.2018 3:24
asics gel lyte
JerryPetty 20.4.2018 3:23
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αγκινάρες με καλαμαράκια

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 21 Νοέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Αγκινάρες λίγο διαφορετικές και πολύ νόστιμες ! Το πάντρεμα των υλικών δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 - 6 άτομα
  • 6-8 φρέσκες αγκινάρες,
  • 800 γραμ. έως 1 κ. καλαμαράκια μέτρια,φρέσκα ή κατεψυγμένα,
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 2 μέτρια καρότα σε λεπτές ροδέλες,
  • 2 πατάτες σε κύβους ή λεπτές κυδωνάτες,
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι,
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί,
  • ζωμό λαχανικών,
  • χυμός από 2-3 λεμόνια,
  • αλάτι & πιπέρι,μπαχάρι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις αγκινάρες μας τις κόβουμε στην μέση και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια μας, αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Βάζουμε τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και ξύδι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε λίγα λεπτά,προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες μας ,πατάτες ,τα καρότα ,αφήνουμε λίγα λεπτά να σοταριστούν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, 1 φλ. νεράκι , τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και σιγαβράζουμε για 45' περίπου.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε στην φωτιά για 5΄ακόμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

πηγή

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καλαμαράκια με σουπιές και να προσθέσουμε ντοματάκια στο φαγητό μας. Οι πατάτες και τα καρότα είναι προαιρετικά,εγώ τα έβαλα και μας άρεσαν πολύ .

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή