Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2394-mpamies.jpg
Μπάμιες.



Αγριογούρουνο στη γάστρα με κρασί

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 01 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Έκανα την γνωστή συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου με μικρές αλλαγές!


Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά αγριογούρουνο από σπάλα κομμένο κομμάτια 4  εκατοστών.
  • 3 καρότα κομμένα ροδέλες 2 εκατοστών.
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα χοντρά κομμάτια.
  • 2 κλωνάρια σέλινο κομμένο στα δύο.
  • 4-5 καρφάκια γαρύφαλλο.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι.
  • 750 γραμμάρια κόκκινο κρασί μπρούσκο.
  • 1/3 του φυλτζανιού λάδι.
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι.
  • Ζεστό νερό(αν χρειαστεί).
  • 2 κουταλιές  σούπας μέλι.
  • Αλάτι.Πιπέρι.
  • 1&1/2 κιλό πατατούλες μικρές καλά πλυμένες με το φλούδι.
Οδηγίες

Μαρινάρισμα:

σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τα κομμάτια του αγριογούρουνου και προσθέτουμε τα καρότα τα κρεμμύδια το σέλινο τα γαρίφαλα και τους κόκκους μπαχαριού. Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε καλά το μπόλ με διάφανη μεμβράνη. Το βάζουμε για 24 ώρες στο ψυγείο για να απορροφήσει το κρέας τα αρώματα της μαρινάδας. Περίπου κάθε 6 ώρες τα γυρίζουμε τα κομμάτια για να βραχούν όλα ομοιόμορφα.

Ψήσιμο:

  1. Στραγγίζουμε τα κομμάτια, πετάμε το σέλινο και σουρώνουμε την μαρινάδα. Την αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούςC.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κομμάτια του  κρέατος, του κρεμμυδιού και των καρότων για λίγη ώρα, απο όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με αλεύρι ρίχνουμε αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με την μαρινάδα. Προσθέτουμε το μέλι κα ανακατεύουμε να διαλυθεί στο ζεστό ζωμό.
  3. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της  κατσαρόλας σε γάστρα και την βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για τρείς ώρες και στη διάρκεια αυτή ανακατεύουμε το κρέας κάθε μια ώρα απαλά. Αν σωθούν τα υγρά συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
  4. Όταν περάσουν οι τρείς ώρες ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και βάζουμε στο σκεύος τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλη μία ώρα.
  5. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αποτελειώνουμε το ψήσιμο.
  6. Αν θέλουμε να γίνει η σάλτσα πιο φίνα, βγάζουμε το κρέας, τις πατάτες και τα καρότα και πολτοποιούμε  τα υγρά που έχουν μείνει με τα κρεμμύδια.
  7. Σουρώνουμε και αν είναι αραιή η σάλτσα την βράζουμε λίγο ακόμη για να πήξει η σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ένα γιορταστικό φαγητό που θέλει αρκετή προετοιμασία αλλά μας αποζημιώνει με την γεύση του!

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 05 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλειο,ΜΠΡΑΒΟ!!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 06 Ιανουάριος 2011
Πολύ καλή εκδοχή αυτή!!!
Μεταφορά στην κορυφή