Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αλμυρό κέικ με γαλοπούλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015
none
Περιγραφή

Συνταγή για ένα νόστιμο κέικ που μας έστειλαν οι chef του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 50 γρ Βουτυρο λιωμένο
  • 50 γρ Ηλιέλαιο
  • 25 γρ. Ελαιόλαδο
  • 50 γρ.Κρασι λευκό
  • 5 γρ. Αλάτι
  • 2 γρ. Ρίγανη
  • 2 γρ. Πάπρικα
  • 3 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 225 γρ Αυγά
  • 225 γρ Αλεύρι μαλακό
  • 10 γρ. Μπεϊκιν παουτερ
  • 50 γρ. Γκούντα τριμμένη
  • 50 γρ. Ρεγκατο τριμμένο
  • 150 γρ. Γαλοπούλα καπνιστή σε καρέ
  • 50 γρ. Πράσινες ελιές κομμένες στα 4
Οδηγίες
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το λάδι, το κρασί, το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι και την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά σιγά – σιγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεϊκιν κοσκινισμένα ανακατεύοντας με μια μαριζ ή με μία τρυπητή κουτάλα, απαλά.
  3. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, την γαλοπούλα και τις ελιές και ομογενοποιούμε, αναδιπλώνοντας το μίγμα με μία μαρίζ.
  4. Σερβίρουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες και ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 170ο c για 35 – 40 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή και η φωτογραφία από  Σχολή ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή