Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αρακάς λεμονάτος με αγκινάρες

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Απλό και νόστιμο φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5 -6 άτομα
  • 8 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες σε νερό και λεμόνι
  • ή 300 γρ. κατεψυγμένες
  • 500 γρ. αρακά φρέσκο {ή κατεψυγμένο}
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. ζεστό νερό
  • χυμό λεμόνι
  • 1 φλ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι,καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα να κάψει , ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες , το κρεμμύδι σε φέτες και τα καρότα σε ροδέλες, ανακατεύοντας να μαραθούν να γυαλίσουν ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες ,σοτάρουμε 5 ' ρίχνουμε και τον αρακά ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά , συμπληρώνουμε με το ζεστό νερό,αλατοπιπερώνουμε .
  3. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά περίπου,ψιλοκόβουμε τον άνηθο και συνεχίζουμε.
  4. Διαλύουμε το κορν φλαουρ στον χυμό λεμόνι, προσθέτουμε κουταλιές από το ζουμί του φαγητού μας ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας,αφήνουμε 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα μας.
  5. Σερβίρουμε συνοδεύοντας το φαγητό μας με φέτα!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή