Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αρακάς λεμονάτος με αγκινάρες

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Απλό και νόστιμο φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5 -6 άτομα
  • 8 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες σε νερό και λεμόνι
  • ή 300 γρ. κατεψυγμένες
  • 500 γρ. αρακά φρέσκο {ή κατεψυγμένο}
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. ζεστό νερό
  • χυμό λεμόνι
  • 1 φλ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι,καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα να κάψει , ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες , το κρεμμύδι σε φέτες και τα καρότα σε ροδέλες, ανακατεύοντας να μαραθούν να γυαλίσουν ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες ,σοτάρουμε 5 ' ρίχνουμε και τον αρακά ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά , συμπληρώνουμε με το ζεστό νερό,αλατοπιπερώνουμε .
  3. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά περίπου,ψιλοκόβουμε τον άνηθο και συνεχίζουμε.
  4. Διαλύουμε το κορν φλαουρ στον χυμό λεμόνι, προσθέτουμε κουταλιές από το ζουμί του φαγητού μας ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας,αφήνουμε 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα μας.
  5. Σερβίρουμε συνοδεύοντας το φαγητό μας με φέτα!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή