Αρωματική μηλόπιτα
- 300 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. αλεσμένα καρύδια
- 150 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 220 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό +1 κρόκο
- 300 γρ. κρύο βούτυρο ,
- ½ κ,γ αλεσμένα γαρύφαλλα
- 1 κ,γ κανέλλα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Γέμιση
- 6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
- 90 γρ καρύδια χοντροκομμένα
- λίγες σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι η κονιακ
- 1βανιλια
- λιγη κανέλα, λίγο τριμμένο γαρίφαλο
- λίγο χυμό λεμόνι
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
- Ζυμώνουμε με κρύα χέρια όλα τα υλικά για την ζύμη φλόρας, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Για την γέμιση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε την ζύμη στα δύο και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο ανάμεσα σε δυο φύλα από λαδόκολλα Ανοίγουμε ένα φύλλο στα μέτρα του ταψιού και το απλώνουμε στο ταψί. Βάζουμε την γέμιση να πάει παντού
- Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, πάλι ανάμεσα σε δυο φύλλα από λαδόκολλα. το μεταφέρουμε και σκεπάζουμε με αυτό τα μήλα
- Ανακατεύουμε τον κρόκο και το γάλα και το αλείφουμε. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού για να βγαίνει στο ψήσιμο ο ατμός και ψήνουμε για 45 λεπτά
- Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε μέ άχνη, Γαρνίρουμε με σαντιγί αν θέλουμε και σερβίρουμε