Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1110-kotopoulo kary.jpg
Κοτόπουλο με Κάρυ



Αρωματικό ψαρονέφρι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το ψαρονέφρι το προτιμώ στην κουζίνα μου, γιατί έχει πλεονεκτήματα, όπως ότι  μαγειρεύεται γρήγορα, είναι ευπαρουσίαστο και με λίγα λιπαρά. Αυτή τη φορά το έφτιαξα με κονιάκ και πορτοκάλι. Σάλτσα έκανα μπόλικη, γιατί μας αρέσει και το ψωμάκι μας να βουτάμε, αλλά και να περιχύνουμε αρκετά το συνοδευτικό του κρέατός μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 2 ψαρονέφρια μεγάλα
  • 6 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
  • Μισή κούπα κονιάκ
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • Μισό - 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1/3 της κούπας ζωμό ή έναν κύβο κρέατος στην ίδια ποσότητα νερού
  • Αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
Οδηγίες


Σοτάρω στο βούτυρο ή λάδι τα ψαρονέφρια καλά από όλες τις πλευρές και σβήνω με το κονιάκ.

Βάζω τα ψαρονέφρια σε πυρέξ και τα περιχύνω με το ζουμί τους, το ζωμό κρέατος, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.

Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και ψήνω στους 210ο στον αέρα για 20 λεπτά.

Βγάζω από το φούρνο το φαγητό και αφαιρώ το κρέας .Και κρατώ το ζουμί του για να το δέσω σε σάλτσα.

Σε κατσαρολάκι λιώνω 1 κ.σ. βούτυρο προσθέτω και 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύω να σοταριστεί το αλεύρι.

Ρίχνω το ζουμί από το πυρέξ μου στην κατσαρόλα καθώς και τη μουστάρδα και ανακατεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα μου. Την δοκιμάζω κιόλας και διορθώνω τα αλάτι και το πιπέρι.

Κόβω το κρέας σε ροδέλες και το προσθέτω στη σάλτσα μου. Το αφήνω μέσα μέχρι να σερβίρω το φαγητό του. Στη συνέχεια τοποθετώ σε πιατέλα το κρέας μου και δίπλα βάζω την επιπλέον σάλτσα σε μπολάκι.

Σήμερα το συνόδευσα με πατάτες κρασάτες.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικό αρωματικό πιάτο! Και καθημερινό και Εορταστικό!!!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 25 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ευπαρουσίαστο, εύκολο και αρωματικότατο πιατάκι Ηλιάννα! Τέλειο για μπουφέ και τραπέζι!
Σχόλιο από bhsaria58 , Σάββατο, 26 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θα είναι πράγματι αρωματικό και ιδιαίτερο στη γεύση αν κρίνω και στις ψητές μου πατάτες πάντα βάζω το πορτοκάλι!!!ευχαριστούμε
Σχόλιο από afroditi , Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2009
Σκέφτομαι αυτό να είνα ενα απο τα 2 κυριώς που θα κάνω την Πρωτοχρονιά , είναι ευκολο κ τ τρώνε σχεδον όλοι , ακόμα κ τα παιδιά! Ηλιάνα μου 20' είναι αρκετά , να ψηθεί καλα ε; ουσιαστικά μαγειρευετε στο σωτάρισμα;
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2009
Αφροδίτη, το ψαρονέφρι με το σοτάρισμα θωρακίζει μέσα τους χυμούς του δεν ψήνεται μέσα. Το βάζουμε και σε προθερμασμένο φούρνο και ο χρόνος είναι αρκετός, γιατί είναι λεπτό κρέας. Αν βάλεις περισσότερα κομμάτια κρέας, αύξησε το χρόνο ψησίματος. Γίνεται πολύ τρυφερό.
Σχόλιο από afroditi , Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2009
Τέλεια! Ευχαριστώ πολύ Ηλιάνα μου! στο χασάπη το ζητάω κάπως συγκεκριμένα ; ή απλά ολόκληρο κομμάτι ψαρονέφρι ;
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2009
Το κάθε ψαρονέφρι είναι περίπου τα 300 με 400 γραμμάρια, οπότε θα υπολογίσεις για κανονική μερίδα περίπου 2 άτομα τρώνε ένα ψαρονέφρι.
Σχόλιο από afroditi , Τετάρτη, 30 Δεκέμβριος 2009
ευχαριστώ Ηλιάνα μου μόλιε μου τα έφερε ο καλός μου!
Σχόλιο από afroditi , Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ζουμερό , μαλακό , μυρωδάτο , πεντανόστημο! Δυστηχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτό ... αλλά δεν στεναχωριέμαι γιατί σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!Μπράβο Ηλιάνα :)
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2010
H φωτογραφία από τη Βιανκα που έφτιαξε τη συνταγή.
Μεταφορά στην κορυφή