Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Αρωματικό ψαρονέφρι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το ψαρονέφρι το προτιμώ στην κουζίνα μου, γιατί έχει πλεονεκτήματα, όπως ότι  μαγειρεύεται γρήγορα, είναι ευπαρουσίαστο και με λίγα λιπαρά. Αυτή τη φορά το έφτιαξα με κονιάκ και πορτοκάλι. Σάλτσα έκανα μπόλικη, γιατί μας αρέσει και το ψωμάκι μας να βουτάμε, αλλά και να περιχύνουμε αρκετά το συνοδευτικό του κρέατός μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 2 ψαρονέφρια μεγάλα
  • 6 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
  • Μισή κούπα κονιάκ
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • Μισό - 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1/3 της κούπας ζωμό ή έναν κύβο κρέατος στην ίδια ποσότητα νερού
  • Αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
Οδηγίες


Σοτάρω στο βούτυρο ή λάδι τα ψαρονέφρια καλά από όλες τις πλευρές και σβήνω με το κονιάκ.

Βάζω τα ψαρονέφρια σε πυρέξ και τα περιχύνω με το ζουμί τους, το ζωμό κρέατος, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.

Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και ψήνω στους 210ο στον αέρα για 20 λεπτά.

Βγάζω από το φούρνο το φαγητό και αφαιρώ το κρέας .Και κρατώ το ζουμί του για να το δέσω σε σάλτσα.

Σε κατσαρολάκι λιώνω 1 κ.σ. βούτυρο προσθέτω και 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύω να σοταριστεί το αλεύρι.

Ρίχνω το ζουμί από το πυρέξ μου στην κατσαρόλα καθώς και τη μουστάρδα και ανακατεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα μου. Την δοκιμάζω κιόλας και διορθώνω τα αλάτι και το πιπέρι.

Κόβω το κρέας σε ροδέλες και το προσθέτω στη σάλτσα μου. Το αφήνω μέσα μέχρι να σερβίρω το φαγητό του. Στη συνέχεια τοποθετώ σε πιατέλα το κρέας μου και δίπλα βάζω την επιπλέον σάλτσα σε μπολάκι.

Σήμερα το συνόδευσα με πατάτες κρασάτες.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικό αρωματικό πιάτο! Και καθημερινό και Εορταστικό!!!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 25 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ευπαρουσίαστο, εύκολο και αρωματικότατο πιατάκι Ηλιάννα! Τέλειο για μπουφέ και τραπέζι!
Σχόλιο από bhsaria58 , Σάββατο, 26 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θα είναι πράγματι αρωματικό και ιδιαίτερο στη γεύση αν κρίνω και στις ψητές μου πατάτες πάντα βάζω το πορτοκάλι!!!ευχαριστούμε
Σχόλιο από afroditi , Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2009
Σκέφτομαι αυτό να είνα ενα απο τα 2 κυριώς που θα κάνω την Πρωτοχρονιά , είναι ευκολο κ τ τρώνε σχεδον όλοι , ακόμα κ τα παιδιά! Ηλιάνα μου 20' είναι αρκετά , να ψηθεί καλα ε; ουσιαστικά μαγειρευετε στο σωτάρισμα;
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2009
Αφροδίτη, το ψαρονέφρι με το σοτάρισμα θωρακίζει μέσα τους χυμούς του δεν ψήνεται μέσα. Το βάζουμε και σε προθερμασμένο φούρνο και ο χρόνος είναι αρκετός, γιατί είναι λεπτό κρέας. Αν βάλεις περισσότερα κομμάτια κρέας, αύξησε το χρόνο ψησίματος. Γίνεται πολύ τρυφερό.
Σχόλιο από afroditi , Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2009
Τέλεια! Ευχαριστώ πολύ Ηλιάνα μου! στο χασάπη το ζητάω κάπως συγκεκριμένα ; ή απλά ολόκληρο κομμάτι ψαρονέφρι ;
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2009
Το κάθε ψαρονέφρι είναι περίπου τα 300 με 400 γραμμάρια, οπότε θα υπολογίσεις για κανονική μερίδα περίπου 2 άτομα τρώνε ένα ψαρονέφρι.
Σχόλιο από afroditi , Τετάρτη, 30 Δεκέμβριος 2009
ευχαριστώ Ηλιάνα μου μόλιε μου τα έφερε ο καλός μου!
Σχόλιο από afroditi , Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ζουμερό , μαλακό , μυρωδάτο , πεντανόστημο! Δυστηχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτό ... αλλά δεν στεναχωριέμαι γιατί σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!Μπράβο Ηλιάνα :)
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2010
H φωτογραφία από τη Βιανκα που έφτιαξε τη συνταγή.
Μεταφορά στην κορυφή