Αστεράκια Κανέλλας της Μπιάνκας
-
500 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
-
300 γρ. άχνη
-
2 κ.γ. κανέλλα
-
2 ασπράδια
-
2 κ,σ. λικέρ αμύγδαλο
Γλάσο
-
1 ασπράδι
-
125 γρ. άχνη
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς
-
Ανακατεύουμε σε μίξερ τα αμύγδαλα με την άχνη και με την κανέλλα
-
Προσθέτουμε τα ασπράδια και το λικέρ και με τον γάντζο του μίξερ τα χτυπάμε καλά
-
Τώρα τα δουλεύουμε με τα χέρια καλά να γίνει μια λεία ζύμη
-
Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με άχνη και παίρνοντας λίγη από την ζύμη, ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 πόντου
-
Με μια φορμίτσα κόβουμε τα αστεράκια μας, αν θέλουμε κόβουμε και άλλα σχέδια
-
Αν κολλάει η φορμίτσα την βουτάμε στην άχνη
-
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε στην σειρά τα αστεράκια μας
-
Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και ρίχνουμε σιγά- σιγά την άχνη χωρίς να σταματήσουμε να το δούλεμα
-
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα αστεράκια και ψήνουμε μόνον για 10-15 λεπτά
-
Δεν πρέπει να σκουρήνουν από πάνω, μόνον να στεγνώσουν θέλουμε




