Πρόσφατα σχόλια



Αχινοί γεμιστοί

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Τρίτη, 09 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • Αχινοί
  • 1  κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλιά και πιο λίγο  ρύζι για σούπα ανά αχινό
  • πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ροδέλες ντομάτα
  • προαιρετικα λίγη φέτα .
Οδηγίες
  1. Μ’ ένα μαχαίρι τους ανοίγετε από πάνω σιγά-σιγά.
  2. Τους στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί τους και αφήνετε μόνο τα αυγα τους.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και το ρύζι με λίγο από το ζουμί τους και νερό μέχρι να γίνει το ρύζι .
  4. Γεμίζετε το εσωτερικό του κάθε αχινού με το μείγμα , βάζετε και μια ροδέλα από ντοματα  στη επιφάνεια του.
  5. Τους ψήνετε για 5 λεπτά σε δυνατό φούρνο .
Λίγα μυστικά ακόμα
Οταν ψηθούν, τα αγκάθια τους δεν αγκυλώνουν, πάρτε ένα κουταλάκι και απολαύστε τους .
Στη φωτό είναι πριν μπουν στο φούρνο.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίος και πρωτότυπος μεζές!
Σχόλιο από Ντεπι , Τρίτη, 24 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πω πω τι συνταγη ειναι αυτη?τρελενομαι για αχινους.
Αλλα δε τους βρισκεις ευκολα δυστιχως....
Μεταφορά στην κορυφή