Αχλάδια με σάλτσα σοκολάτας
- 8 αχλάδια καθαρισμένα από το φλούδι και την καρδιά. Κρατάμε προσεχτικά επάνω το κοτσάνι τους.
- 2,5 κούπες νερό.
- 1,5 κούπα κρασί άσπρο.
- 1 ξύλο κανέλας.
- 5-6 γαρύφαλλα.
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.,
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
- 1 κουταλιά της σούπας ρούμι.
- Χυμό 1.5 λεμονιού.
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα .
- Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια, από το φλούδι και την καρδιά τους. Τα βάζουμε σε μπολ με νερό και τον χυμό των λεμονιών.
- Βάζουμε στην φωτιά τα 2,5 ποτήρια νερό με την ζάχαρη και τα μυρωδικά .Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και το κρασί ,σε λίγο και τα αχλάδια. Τα βράζουμε προσεχτικά σε λίγη ώρα προσέχοντας να μην μαλακώσουν. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα κρυώνουμε.
- Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα και βάζουμε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας,ανακατεύουμε να λυώσουν και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές από το σιρόπι που βράσαμε τα αχλάδια.
- Στην συνέχεια και αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε και το ρούμι.
- Βάζουμε σε βαθύ πιάτο τα αχλάδια περιχύνουμε με τη σάλτσα της σοκολάτας και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ,ροδισμένα και χοντροκοπανισμένα!
Όταν βγάλουμε την καρδιά του αχλαδιού με την ανάποδη μιας βελόνας του πλεξίματος βγάζουμε τα τυχόν υπολείμματα από τα κουκούτσια που είναι μέσα.