Αυγά μαργαρίτα
- 3-4 φύλλα μαρούλι(μέτρια όχι πολύ μεγάλα),
- 1 ντομάτα σε φέτες,
- 1 φέτα τυρί του τοστ,
- 2 αυγά,
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι,
- αλατοπίπερο ,
- ρίγανη.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το λάδι σε δυνατή φωτιά. Απλώνουμε το μαρούλι ,τις φέτες ντομάτας να φτιάξουμε φωλιά για τα αυγά.
- Σπάμε τα αυγά, το ασπράδι τους θα αγκαλιάζει τα λαχανικά μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και σκεπάζουμε το τηγάνι,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν τα αυγά μας με τον ατμό από τη ντομάτα και το μαρούλι για 4 με 5 λεπτά.
- Μόλις το ασπράδι από τα αυγά ψηθεί το φαγητό μας είναι έτοιμο.
- Συνοδεύουμε με μια φέτα ψωμί και έχουμε ένα πλήρες λάιτ γεύμα.
Η συνταγή από balancediet.gr