Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3986-mpriosmaskarponeken.jpg
Brioche με Μασκαρπόνε



Αυθεντικό παγωτό καϊμάκι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το παραδοσιακό καϊμάκι παγωτό το πολίτικο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200 γρ καϊμάκι
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
  • 400 γρ γάλα με 3,5%ν λιπαρά
  • 180 γρ ζάχαρη
  • 3 κοφτά κουταλάκια γλυκού σαλέπι
  • 10 κομματάκια μαστίχα

 

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τη μαστίχα με 3 κ,σ. από τη ζάχαρη σε γουδί ή σε μπλέντερ και το χτυπάμε να γίνει σκόνη, όχι πολύ χτύπημα για να μην πικρίσει η μαστίχα.
  2. Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το σαλέπι και την μαστίχα, ανακατεύουμε συχνά μέχρι το γάλα γίνει χλιαρό και αρχίζει να πήζει ελαφρά. Προσθέτετε το καϊμάκι και την κρέμα γάλακτος
  3. Ανακατεύουμε την κρέμα καλά και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και συνεχίζουμε πάντα το ανακάτεμα, αυτό θα μας πάρει στα 25 -30 λεπτά θέλει καλό ανακάτεμα, έτσι έχουμε μια κρέμα ωραία και όχι σβολιασμένη και καλά πηγμένη.
  4. Το παίρνουμε από την φωτιά το βάζουμε σε μια λεκάνη και αφήνουμε να κρυώσει, αν έχετε παγωτομηχανη το βάζουμε εκεί, αν όχι βάζουμε την κρέμα σε μπολ και μετά στη κατάψυξη και καθε 2 ωρες το βγαζουμε και το χτυπαμε με το μιξερ, αυτο θα το κάνουμε 3-4 φορές.




Λίγα μυστικά ακόμα

Το σερβίρουμε με γλυκό βύσσινο ή κεράσι.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη, μπράβο!!!
Σχόλιο από marilena , Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Tο καϊμάκι που το αγοράζουμε?
Και τι ακριβός είναι?....μπερδεύτηκα…
----εγώ ξέρω μόνο το παγωτό το έτοιμο
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2011
Το καϊμάκι είναι πολύ παχύ γάλα. Στην Αθήνα παλιά μπορούσες να το βρεις στο Σύνταγμα και στο Π. Φάληρο στα Gulluoglu, εκεί υπήρχε αυθεντικό καϊμάκι. Αν όμως δε βρεις, τότε μπορείς να αγοράσεις κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά και να βάλεις. Στο Καρφούρ υπάρχει κρέμα γάλακτος με άπειρα λιπαρά νομίζω που δεν υπάρχει στα άλλα σούπερ μάρκετ. Αλλά και πάλι μια κρέμα γάλακτος από τα άλλα σούπερ μάρκετ να βάλεις πάλι καλό θα σου γίνει. Για το αυθεντικό όμως, μόνο καϊμάκι!
Σχόλιο από marilena , Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
……Δεν το ήξερα …. .χίλια ευχαριστώ…..
Σχόλιο από sofouleli , Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΩΡΑΙΟ φαινεται αλλα θέλω να μάθω και το σαλέπι τι ειναι και απο που το παιρνω πειτε μου για να παω να παρω τα υλικά. ευχαριστω!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 30 Ιούλιος 2011
Sofouleli,διάβασα κάπου ότι σαλέπι σκόνη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 30 Ιούλιος 2011
Το σαλέπι αυτό των σούπερ μάρκετ είναι ρόφημα, μείγμα έτοιμο για να το κάνεις ρόφημα, δεν είναι αυτό το σαλέπι που βάζουμε στο καϊμάκι. Το σαλέπι το παίρνεις εδώ στην Αθήνα ή τον Πειραιά στα μεγάλα μπαχαράδικα.....εγώ το παίρνω απο την Ευριπίδου από το μπαχάρ ή σε κάποιο απο εκεί κοντά, είναι αρκετά ακριβό θα έλεγα (γύρω στα 100 το κιλό) αλλά η μικρή ποσότητα δεν κοστίζει τόσο για το αποτέλεσμα που θα σου δώσει αυτό το παγωτό.
Μεταφορά στην κορυφή