Πάβλοβα στο ποτήρι με φράουλες
- μαρέγκες έτοιμες ή σπιτικές
- φράουλες κομμένες σε κομμάτια
- 1 κουτί μεταλλικό σαντιγί παγωμένο αρκετή ώρα στη συντήρηση
- 3-4 κ.σ. γάλα
- 2 βανίλιες ή 1 κ.γλ. εσάνς βανίλιας (υγρή)
- 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
σάλτσα φρέσκια φράουλας
- φράουλες
- μερικές κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Αγοράζουμε έτοιμες μαρέγκες ή φτιάχνουμε μόνοι μας. Τις σπάζουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα φράουλας (κούλι) χτυπώντας για λίγη ώρα στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη ώστε να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα, δοκιμάζουμε τη γλύκα και αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη.
- Πλένουμε στεγνώνουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Για τη σαντιγί βάζουμε στο μίξερ την παγωμένη από το ψυγείο σαντιγί, προσθέτουμε και λίγο γάλα και χτυπάμε για 10 περίπου λεπτά τη σαντιγί να αφρατέψει. Προς το τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη, βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Βάζουμε στο ποτήρι λίγη σάλτσα φράουλας, σπασμένες μαρέγκες, κρέμα σαντιγί ή κρέμα τυριού, αν επιθυμούμε, φράουλες , λίγες μαρέγκες και τέλος λίγη σαντιγί και σάλτσα φράουλας. Στολίζουμε όπως θέλουμε το ποτήρι μας.
Μπορούμε να κάνουμε και σάλτσα τυριού βάζοντας στο μπλέντερ να χτυπηθεί 1 κεσεδάκι φιλαδέλφεια για λίγη ώρα και μετά προσθέτουμε και τη σαντιγί κουτιού ή υγρή κρέμα γάλακτος, προς το τέλος βάζουμε τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας , ώστε να έχουμε μια αφράτη κρέμα.