Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

910-xoysaf1.jpg
Χοσάφ (ι)



Πάβλοβα στο ποτήρι με φράουλες

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 10 Απρίλιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα υπέροχο, πανεύκολο, δροσερό και ανάλαφρο γλυκό που το σερβίρουμε στο ποτήρι.

Συστατικά
  • μαρέγκες έτοιμες ή σπιτικές
  • φράουλες κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κουτί μεταλλικό σαντιγί παγωμένο αρκετή ώρα στη συντήρηση
  • 3-4 κ.σ. γάλα
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.γλ. εσάνς βανίλιας (υγρή)
  • 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

σάλτσα φρέσκια φράουλας

  • φράουλες
  • μερικές κ.σ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Αγοράζουμε έτοιμες μαρέγκες ή φτιάχνουμε μόνοι μας. Τις σπάζουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα φράουλας (κούλι) χτυπώντας για λίγη ώρα στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη ώστε να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα, δοκιμάζουμε τη γλύκα και αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη.
  3. Πλένουμε στεγνώνουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  4. Για τη σαντιγί βάζουμε στο μίξερ την παγωμένη από το ψυγείο σαντιγί, προσθέτουμε και λίγο γάλα και χτυπάμε για 10 περίπου λεπτά τη σαντιγί να αφρατέψει. Προς το τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη, βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Βάζουμε στο ποτήρι λίγη σάλτσα φράουλας, σπασμένες μαρέγκες, κρέμα σαντιγί ή κρέμα τυριού, αν επιθυμούμε, φράουλες , λίγες μαρέγκες και τέλος λίγη σαντιγί και σάλτσα φράουλας. Στολίζουμε όπως θέλουμε το ποτήρι μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να κάνουμε και σάλτσα τυριού βάζοντας στο μπλέντερ να χτυπηθεί 1 κεσεδάκι φιλαδέλφεια για λίγη ώρα και μετά προσθέτουμε και τη σαντιγί κουτιού ή υγρή κρέμα γάλακτος, προς το τέλος βάζουμε τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας , ώστε να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή