Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Black- Forest ρολό

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή Μια υπέροχη παραλλαγή της περίφημης τούρτας Μπακ Φόρεστ, αυτή τη φορά σε ρολό!!!
Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά ολόκληρα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 130 γρ  αλεύρι  σκληρό
  • 1 κ.γλ. μπεικιν
  • 20 γρ νισεστέ
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. λάδι
    Για τα υπόλοιπα
  • 1 βάζο κεράσια σε κονσέρβα
  • 1 κ.σ νισεστέ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.σ. λικέρ κεράσι ή άλλο λικέρ
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. σοκολάτα κομμένη με το μαχαίρι ή χοντροτριμμένη
  • κεράσια για το στόλισμα
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βάζουμε τα κεράσια να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.
  3. Χτυπάμε τα αυγά στο mixer με την ζάχαρη και την βανίλια για 8 λεπτά.
  4. Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι, αλεύρι, μπέικιν, νισεστέ, το πικρό κακάο και το αλάτι.
  5. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα περνάμε από το κόσκινο για να μην έχουν σβώλους, το προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά και το ανακατεύουμε με το σύρμα τον αυγών όχι στο mixer.
  6. Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μίγμα μέσα να πάει παντού.
  7. Το ψήνουμε για 12 λεπτά
  8. Μόλις ψηθεί το βάζουμε απάνω σε μια πετσέτα κουζίνας με αρκετή ζάχαρη.
  9. Μουσκεύουμε το λαδόχαρτο και το παίρνουμε από το παντεσπάνι και το τυλίγουμε σε ρολό.
Για την κομπόστα
  1. Παίρνουμε 250 gr από τον χυμό τον κερασιών, βάζουμε τον νισεστέ με 1 κουταλιά ζάχαρη και 4 κουταλιές από τον χυμό και το διαλύουμε.
  2. Βάζουμε τον υπολοιπο στην φωτιά. Μόλις πάρει βραση ρίχνουμε τον διαλυμένο νισεστέ, λίγη κανέλα, το ανακατεύουμε, το αφήνουμε λίγο να βράσει.
  3. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε και λίγο κεράσι ή άλλο λικέρ.
  4. Χτυπάμε την σαντιγί
  5. Ανοίγουμε το ρολό, το αλείφουμε με την κομπόστα, βάζουμε το 1/3 της σαντιγής,
  6. Βάζουμε λίγη από την κομμένη σοκολάτα και τα κεράσια.
  7. Κρατάμε 8 για το γαρνίρισμα
  8. Τυλίγουμε το ρολό, γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και με την σοκολάτα, βάζουμε τα κεράσια επάνω και το βαζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ιδιαίτερα εντυπωσιακός και αυτός ο τρόπος παρούσίασης του μπλακ φόρεστ. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!
Σχόλιο από sofouleli , Σάββατο, 17 Απρίλιος 2010
Μα τι θεϊκο γλυκό είναι αυτό.......................!!Αχ και να το είχα τωρα να το καταβροχθήσω!....
Μεταφορά στην κορυφή