Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Βραζιλιάνικο κέικ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 27 Ιούλιος 2013
none
Περιγραφή

Όποιος έχει πάει στη Βραζιλία, θα έχει φάει από αυτό το καταπληκτικό κέικ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •    4 αυγά ξεχωριστά
  •    100 ml γάλα.
  •    2 κ,σ βούτυρο μαλακό
  •    200 γρ ζάχαρη. Εγω έβαλα 100 γρ
  •    300 γρ αλεύρι που φουσκωνει ( αν δεν έχουμε βάζουμε κανονικό με  2 κ.γλ. μπεικιν )
  •    2 βανιλιες
  •    40 μλ Ρουμι η κονιακ

  Για να το σιρόπι που θα ποτίσουμε

  •    1 κουτι ζαχαρουχο.
  •    1 κουτί γάλα εβαπορέ το ίδιο σε ποσότητα με το ζαχαρουχο

  Για πασπάλισμα

  •    200 γρ Ινδοκαρυδο
Οδηγίες
  1. Αναβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βουτυρωνουμε μια φόρμα 40χ30.
  2. Χτυπάμε τα άσπραδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κροκους με τη ζάχαρη ,τις βανιλιες ,το μισο γαλα και το βούτυρο να αφρατεψουν. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι ρίχνουμε και το κονιακ η Ρουμι. Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατευουμε ελαφρά
  3. Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα και Ψήνουμε για 40 λεπτα. Αφήνουμε να κρυωσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Ανακατευουμε το ζαχαρουχο με το γάλα έβαπορέ Και περιχυνουμε το κεικ. παπασλιζουμε με την καρύδα.
  5. Σκεπαζουμε καλά με αλουμίνχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Μπορούμε να το σερβιρουμε σκέτο η και με φρούτα
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε και ζαχαρουχο σε καραμέλα. Τότε θα έχουμε άλλη γεύση !

Η γεύση του μοιάζει με τα σοκολάτακια Raffaelo

Η συνταγή από εδώ

Σχόλια
Σχόλιο από mari , Τρίτη, 30 Ιούλιος 2013
Η συνταγή φαίνεται ενδιαφέρουσα ! Οταν λες μπορούμε να βάλουμε ζαχαρούχο σε καραμέλα τι ακριβώς εννοείς μήπως τη τεχνική που βράζουμε το ζαχαρούχο και καραμελώνει ; και μετά ανακατεύω με το εβαπορέ ή το προσθέτω σκέτο ;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2013
Ναι το βραζεις με την μέθοδο που ξέρουμε να γίνει καραμέλα ......
Το ανακατευεις με το ένα ποτέ καλα και το ρίχνεις επάνω στο κομμένο κεικ .......
Σχόλιο από mari , Κυριακή, 04 Αύγουστος 2013
Το έφτιαξα και ήταν τέλειο ! Απλα μου προέκυψαν διάφορα και αναρωτιέμαι αν μπορεις να με συμβουλέψεις για να μην κάνω ξανα τα ίδια λάθη ! Αρχικά το κέικ ενω φούσκωνε έσκασε άνοιξε στην επιφάνεια τι να κάνω για να μην συμβαίνει αυτό μου συμβαίνει και σε άλλα κέικ.Επίσης όταν περιχύνω το γάλα πρέπει να καλύπτει όλο το γλυκό ως επάνω; γιατι όταν πασπάλισα το ινδοκάρυδο μουσκέφτηκε απο το γάλα και έγινέ κίτρινο...ενω το δικό σου στην φωτο είναι άσπρο.Το ταψάκι που είχα ήταν λίγο μικρότερο απο αυτό που δίνει η συνταγή ίσως να εβαζά και λιγότερό γάλα...
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 04 Αύγουστος 2013
Και το δικό ούτε έσκασε η επιφάνεια αλλά δεν πειράζει τα περισσότερα έτσι σπάζουν
Το ταψί σου καλό είναι έπρεπε να ρίψεις επάνω μπόλικη καρύδια όλο το φακελάκι
Που είναι στα 200 γρ
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 04 Αύγουστος 2013
Ναι πρέπει να το ποτησεις πολύ καλά
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 04 Αύγουστος 2013
Καρύδα ειθελα να πω
Το γάλα το τραβάει όλο το κεικ μην το φοβάσαι
Σχόλιο από mari , Κυριακή, 04 Αύγουστος 2013
Σευχαριστώ !
Μεταφορά στην κορυφή