Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2607-mpezedes.jpg
Μπεζεδάκια διπλά



Βύσσινο γλυκό

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Κυριακή, 28 Ιούλιος 2013
none
Περιγραφή

Διαχρονικό και λατρεμένο γλυκό του κουταλιού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •    1280 γραμμάρια βύσσινο.
  •    1280 γραμμάρια ζάχαρη.
  •    Μισό λεμόνι.
  •    1 κουταλιά γλυκόζη.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε πολύ καλά το βύσσινο το στραγγίζουμε , αφαιρούμε με μια φουρκέτα τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε το καθαρισμένο βύσσινο μαζί με το χυμό που έβγαλαν τα κουκούτσια σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη, και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά, έως ότου λιώσει η ζάχαρη.   Στην άκρη της κατσαρόλας τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει λίγα από τα κουκούτσια.   Αφού βράσει το βύσσινο 15 -20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, δοκιμάζουμε, και αν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει κανονικά.   Στο διάστημα του βρασμού κουνάμε διαρκώς την κατσαρόλα πέρα-δώθε.
  4. Αφαιρούμε στο τέλος τον αφρό που σχηματίστηκε στην κατσαρόλα, καθώς και το τουλουπάνι με τα κουκούτσια.
  5. Όταν το σιρόπι μας είναι έτοιμο ρίχνουμε το στραγγισμένο βύσσινο, το λεμόνι και την γλυκόζη και ταφήνουμε να βράσουν άλλα 5 λεπτά.
  6. Την επομένη μέρα τοποθετούμε το γλυκό μας στα βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Με το συχνό κούνημα της κατσαρόλας το σιρόπι μπαίνει μέσα στο βύσσινο και το γεμίζει . Αποφεύγεται με αυτό τον τρόπο η εικόνα του σταφιδιασμένου βύσσινου. Τα κουκούτσια περιέχουν πηκτίνη έτσι το γλυκό μας πήζει πιο γρήγορα και διατηρείται ωραίο το χρώμα του. Η γλυκόζη δίνει γυαλάδα στο γλυκό και αποφεύγεται το ζαχάρωμα. Ο χυμός λεμονιού βοηθάει επίσης στο να μη ζαχαρώνουν τα γλυκά κουταλιού. Η συνταγή είναι της εξαδέλφης μου Αναστασίας .

Βύσσινο γλυκό της μαμάς μου

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή