Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1377-cover_.jpg
Κοραλλάκι Ογκρατέν



Cake Mon Sherry-Mon amour

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 ασπράδια με 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα χτυπημένα
  • 4 κρόκους
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 140 ml γάλα
  • 1 κ,σ. μαρμελάδα κεράσι
  • ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
  • 15 σοκολατάκια Μον Σερί

Ντεκόρ

  • σοκολατάκια Μον Σερί

Γλάσο

  • άχνη
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν
  2. Ανακατεύουμε το γάλα με την μαρμελάδα
  3. Παίρνουμε 9 σοκολατάκια και τα αλευρώνουμε
  4. Χτυπάμε την μαρέγκα καλά
  5. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε πολύ καλά
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  7. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, βανίλια, ξύσμα και χυμό λεμονιού, μέχρι να ασπρίσει
  8. Ρίχνουμε σιγά- σιγά και τους κρόκους, το αλεύρι και στο τέλος την μαρέγκα
  9. Ανακατεύουμε να ενωθεί με το μίγμα καλά
  10. Βάζουμε στην φόρμα τα 3/4 από το μίγμα και βάζουμε απαλά επάνω τα 9 σοκολατάκια
  11. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά
  12. Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε από την φόρμα
  13. Κάνουμε ένα γλάσο με 100 γρ. άχνη και 2 κ,σ. νερό και αλείφουμε το κέικ
  14. Με άλλα 100 γρ. άχνη κάνουμε γλάσο και ρίχνουμε λίγο κόκκινο χρώμα, ώστε να είναι ροζ
  15. Αλείφουμε και με αυτό, για να έχει και τα δύο χρώματα
  16. Στολίζουμε με 6 σοκολατάκια Μον Σερί
Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτή η συνταγή είναι για σκουφάκια πολλών αστέρων. Όπως πάντα μας εντυπωσίασες και σήμερα.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο!!!! Αν δε βρούμε αυτά τα σοκολατάκια, τι άλλα θα μπορούσαμε να βάλουμε; Και αν βαλουμε κάποια άλλα σοκολατάκια, θα πρέπει να αλλάξουμε και τη μαρμελάδα;
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2010
βαλτε αλλα με λικερι μεσα οχι εδω εβαλα μαρμελαδα κερασι γιατι ειναι στο σοκολατακι το κερασι μεσα με το λικερι του,εσεις βαλτε αλλο σοκολατακι μεσα και μαρμελαδα οτι εχετε
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο το κέικ σου Bianka!!!
Σχόλιο από Βαλεντίνη , Κυριακή, 29 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Bianka, συγχαρητηρια και απο μένα και 5 σκουφακια. Έκανα χθες το κείκ και ήταν πραγματικά νόστιμο και εντυπωσιακό. Στη συνταγή γραφεις 1 μπείκιν και δεν διευκρίνισες (1 κουταλάκι ή 1 φάκελο;;;). Εγώ έβαλα 1 φάκελο των 20γρ. Επίσης στις οδηγίες λες για το γάλα ανακατεμενο με την μαρμελαδα κεράσι, αλλα δεν λες που να το βάλουμε. Εγω το προσθεσα στο μιγμα λιγο πριν την μαρέγκα.
Σχόλιο από Βαλεντίνη , Κυριακή, 29 Μάιος 2011
Ξεχασα να σου πω. Αν θελεις έχω και φωτογραφιες αλλά δεν ξέρω πως να τις βάλω.:))))
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 29 Μάιος 2011
Βάλτες ή στα κεράσματα "Κοπιάστε, φίλοι" και από κει θα της βάλω εγώ
http://www.mageirikesdiadromes.gr/component/kunena/?func=view&catid=14&id=58990&limit=6&start=402#60662
ή στείλε τις στο μειλ του σαιτ
info @mageirikesdiadromes. gr (χωρίς κενά)
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 29 Μάιος 2011
Βαλεντίνη μου σε ευχαριστω πολλυ!!
ναι το μπεκιν ειναι 1 φακελακι
και το γαλα με την μαρμελαδα καλλα εκανες και το εβαλες ετσι ειναι ξεχασα να το βαλω και σε ευχαριστω πολυ για το σχολιο
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 29 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Βαλεντίνη που έφτιαξε τη συνταγή
Μεταφορά στην κορυφή