Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Άσπρο δαμάσκηνο γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι στην εποχή του! φτιάξτε το!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά δαμάσκηνα άσπρα αγουρωπά,
  • 1800 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 3 ποτήρια νερό.
  • λίγο αλατάκι ,
  • λίγη βανίλια.
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα  με μικρό κοφτερό μαχαίρι.
  2. Με το κεφάλι μιας μεγάλης πρόκας και προσεχτικά βγάζουμε το κουκούτσι από τα δαμάσκηνα
  3. Βάζουμε στη φωτιά το νερό με την ζάχαρη και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα . Τα βράζουμε περίπου μισή ώρα και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Γυρίζουμε κυκλικά την κατσαρόλα μας να πάει το σιρόπι μέσα στα φρούτα αρκετές φορές.
  4. Την άλλη μέρα ξαναβάζουμε στη φωτιά το γλυκό και μετά από 10 λεπτά αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα φρούτα προσεχτικά.
  5. Συνεχίζουμε το βράσιμο ,προσθέτοντας το αλατάκι την βανίλια και το χυμό λεμονιού. Όταν δούμε ότι έδεσε το γλυκό βάζουμε τα φρούτα πάλι προσεχτικά και τοu δίνουμε μια τελική βράση.
  6. Tο κατεβάζουμε και φέρνουμε γύρους την κατσαρόλα αρκετή ώρα, το κρυώνουμε και την άλλη μέρα το βάζουμε στα βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Στο σημείο του αφαλού  ,όπου θα μπει η πρόκα και στην κορυφή του φρούτου από όπου θα βγεί η πρόκα κάνουμε μια μικρή τρυπούλα για να διευκολύνουμε το τρύπημα αλλά χωρίς να ταλαιπωρούμε τα δαμάσκηνα.
  • Επίσης λέμε ότι έδεσε το γλυκό άμα βάλουμε λίγο σιρόπι σε ένα πιατάκι και αφού κρυώσει δεν κυλά εύκολα.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010
Ειρήνη, το ίδιο δεν είναι αν τη φτιάξουμε τη συνταγή με τα σκούρα δαμάσκηνα; Δεν πιστεύω να έχει διαφορά, τι λες;Πάντως τα άσπρα είναι εντυπωσιακά και με ωραίο χρώμα.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010
Για πιο όμορφο χρώμα προτίμησα τα άσπρα δαμάσκηνα ,η ίδια συνταγή ισχύει και για τα μαύρα.
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιο γλυκο αυτο Ειρηνη μου μπραβο
Μεταφορά στην κορυφή