Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Άσπρο δαμάσκηνο γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι στην εποχή του! φτιάξτε το!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά δαμάσκηνα άσπρα αγουρωπά,
  • 1800 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 3 ποτήρια νερό.
  • λίγο αλατάκι ,
  • λίγη βανίλια.
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα  με μικρό κοφτερό μαχαίρι.
  2. Με το κεφάλι μιας μεγάλης πρόκας και προσεχτικά βγάζουμε το κουκούτσι από τα δαμάσκηνα
  3. Βάζουμε στη φωτιά το νερό με την ζάχαρη και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα . Τα βράζουμε περίπου μισή ώρα και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Γυρίζουμε κυκλικά την κατσαρόλα μας να πάει το σιρόπι μέσα στα φρούτα αρκετές φορές.
  4. Την άλλη μέρα ξαναβάζουμε στη φωτιά το γλυκό και μετά από 10 λεπτά αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα φρούτα προσεχτικά.
  5. Συνεχίζουμε το βράσιμο ,προσθέτοντας το αλατάκι την βανίλια και το χυμό λεμονιού. Όταν δούμε ότι έδεσε το γλυκό βάζουμε τα φρούτα πάλι προσεχτικά και τοu δίνουμε μια τελική βράση.
  6. Tο κατεβάζουμε και φέρνουμε γύρους την κατσαρόλα αρκετή ώρα, το κρυώνουμε και την άλλη μέρα το βάζουμε στα βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Στο σημείο του αφαλού  ,όπου θα μπει η πρόκα και στην κορυφή του φρούτου από όπου θα βγεί η πρόκα κάνουμε μια μικρή τρυπούλα για να διευκολύνουμε το τρύπημα αλλά χωρίς να ταλαιπωρούμε τα δαμάσκηνα.
  • Επίσης λέμε ότι έδεσε το γλυκό άμα βάλουμε λίγο σιρόπι σε ένα πιατάκι και αφού κρυώσει δεν κυλά εύκολα.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010
Ειρήνη, το ίδιο δεν είναι αν τη φτιάξουμε τη συνταγή με τα σκούρα δαμάσκηνα; Δεν πιστεύω να έχει διαφορά, τι λες;Πάντως τα άσπρα είναι εντυπωσιακά και με ωραίο χρώμα.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010
Για πιο όμορφο χρώμα προτίμησα τα άσπρα δαμάσκηνα ,η ίδια συνταγή ισχύει και για τα μαύρα.
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιο γλυκο αυτο Ειρηνη μου μπραβο
Μεταφορά στην κορυφή